Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

De Badstratenbuurt is niet gebouwd voor auto's. Toch wonen er behoorlijk wat mensen die een auto hebben of bezoek per auto ontvangen. Het aantal parkeerplaatsen is daarvoor niet altijd voldoende en daarvoor zijn een aantal oplossingen mogelijk:
verkeersbord betaald parkeren

 • Betaald parkeren
  Om het parkeren beter te spreiden is er in het centrum en de omliggende wijken door de gemeente betaald parkeren ingevoerd.
  Voor bewoners en bedrijven is het mogelijk een parkeerpas te kopen die een jaar lang recht geeft een parkeerplaats te zoeken in onze buurt en de Zeeheldenbuurt.
  Bezoekers en anderen die hun auto willen parkeren moeten parkeergeld betalen. Dit geeft recht op max. 2 of 3 uur parkeren (afhankelijk van waar je parkeert) gedurende de aangegeven tijdzones (maandag t/m woensdag 09:00 - 22:00 uur, donderdag t/m zaterdag 09:00 - 00:00 uur en zon- en feestdagen 12:00 - 17:00 uur (gratis parkeren op eerste paas-, pinkster- en kerstdag)
  Meer weten en voor de actuele gegevens en tarieven kijk je op de website van de gemeente: https://gemeente.groningen.nl/parkeren-en-vervoer 

 • Bezoekersvergunning
  Buurtbewoners kunnen een bezoekersvergunning aanschaffen waarmee ze per week een parkeertegoed van 24 uur per week (situatie 1-1-21) krijgen voor een auto met een op te geven kenteken. Aanmelden gaat via een website met  opgave van het kenteken. Het kan ook telefonisch op 0900 258 0 258.
  Meer weten: kijk op https://gemeente.groningen.nl/parkeervergunning-voor-bezoekers

 • Gebruik een deelauto
  Heb je geen auto of gebruik je hem maar weinig dan kun je ook een deelauto gebruiken. Er zijn verschillende organisaties die dit ondersteunen en actief zijn in onze buurt.

  = Greenwheels: huur een auto (vooral VW Up, maar er zijn ook grotere) die op een vaste plek staat voor een tarief per uur en per km. Registreren is noodzakelijk en met een abonnement zijn de tarieven lager. Greenwheels is verbonden met NS en daardoor staan bij stations vaak ook auto's. De dichtsbijzijnde voor ons staat aan de Peizerweg. Auto's zijn herkenbaar door de rode kleur en het Greenwheelslogo. Lees er meer over op https://www.greenwheels.nl/

  = MyWheels: organisatie die verschillende types auto verhuurt, deels van particulieren en ook electrisch. Je moet je registreren en elke rit vooraf betalen. Auto's zijn herkenbaar aan het MyWheels logo. Lees meer op https://mywheels.nl/

  = Snappcar: huur een auto van een particulier die zijn eigen auto deelt. Soort auto (van klein tot bus) en tarief is variabel. Je boekt en betallt via de website, verzekering is ook geregeld en ophalen en terugbrenegen bespreek je met de eigenaar van de auto. Lees meer over de mogelijkheden in Groningen op https://www.snappcar.nl/groningen

 • Gebruik geen auto
  Dit is voor de parkeerruimte de meest aantrekkelijke optie. Je kunt ook een electrische scooter huren, een fiets leasen of gewoon gaan lopen naar het OV.

 

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini