Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.


 • bloemen kleinVolgende week zaterdag 8 november om 15.00 uur 's middags gaan we een uurtje bloembollen planten langs de Marwixkade.
  Komend voorjaar komen daar dan allemaal 'wilde' bloemen op die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere insecten.

  Wil je meehelpen met het planten van de bloembollen? Graag, alle hulp is welkom! Om 15.00 uur verzamelen we bij de Marwixkade.

  De actie hoort bij het initiatief 'BadstratenBoulevard' dat we dit jaar startten, om van de Marwixkade en de overkant van het water een vrolijkere en fijnere plek te maken. Beide kades worden als fiets- en wandelroute veel gebruikt. Voor omwonenden is dit één van de weinige stukjes stadsnatuur waar je bijvoorbeeld prettig met je hond kunt wandelen.

  Heb je aanvullende ideeën over de Marwixkade of dingen die hiermee te maken hebben? Laat het weten! Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de nieuwe Facebookpagina.

 • FuB

  De actiegroep Feesten uit Balans, die ijvert voor minder geluidsoverlast door feestactiviteiten in het Stadspark wil met een handtekeningenactie hiervoor aandacht vragen van het college van B&W en de gemeenteraad.

  Met het ondertekenen van deze petitie kunt u aangeven dat ook u vindt dat er minder vaak en minder luide feesten in de stad gehouden moeten worden.
  Op de website petities.nl kunt u digitaal uw steun hiervoor betuigen.
  De petitie kan tot 18 maart worden ondertekend, half februari (kort voor de gemeenteraadsverkiezingen) wordt de tussenstand aangeboden aan het college.

  Laatste nieuws: volgens het Dagblad van het Noorden wil de gemeente het aantal dansfeesten in de stad voor 2014 al verminderen. Lees meer op de website van het Dagblad van het Noorden.

 • sint2013Zondag 1 december heeft de Sinterklaas weer een bezoek gebracht aan het Badhuis.
  Dankzij de activiteiten van Coop Lubbers waren er ook genoeg zwarte Pieten aanwezig om er samen met de kinderen een groot feest van te maken.
  Op de site van onze buurtsuper zijn de gemaakte foto's voor iedereen nog terug te zien.

  Klik hier voor het sinterklaasalbum bij logo coop lubbers

 • tunnelplan aVerkeerskundige Arthur Kamminga heeft een alternatief bedacht voor de tunnelplannen van de gemeente en Prorail.

  Door de fietsers apart van het autoverkeer de overweg te laten passeren kan de tunnel smaller worden en is er ruimte voor een parallelweg langs de Coop naar de Theodorus Niemeyerstraat.  De fietsers (en de voetgangers?) gaan in zijn plan via een ondiepe extra tunnel langs het Noordwillemskanaal (zie fotomontage).

 • Prorail logoVia Prorail is het officiele verslag van de informatieavond op 13/11 over de tunnel in de Paterswoldseweg beschikbaar gekomen. Dit is gemaakt door een ingehuurde notulist en bevat een kort verslag van de presentatie van Bert Kassies en een puntsgewijze opsomming van de gemaakte opmerkingen en gestelde vragen (zie het verslag). De presentatie was al eerder beschikbaar gesteld.

 • Prorail logoDe presentatie die is gebruikt op de informatieavond over de tunnel in de Paterswoldseweg op 13 november j.l. is nu voor iedereen in te zien op onze website. Het verhaal van Prorail ingenieur Bert Kassies is in een eerder verslag al gepubliceerd. In deze uitgebreidere versie zijn ook de ontwerpschetsen te zien van beide door Prorail bedachte varianten.

 • wijktoekomstStap 2: Van ideaal naar praktijk

  In september hebben we op de 1e bijeenkomst over de toekomst van onze wijken nagedacht en gesproken over hoe de ideale wijk van de toekomst eruit zou moeten zien.
  We weten wat we willen. Hoe gaan we dat met elkaar voor elkaar krijgen?
  Kom op de vervolgbijeenkomst

 • tunnelplan a“Onverantwoorde geldsmijterij!” klinkt het luid van achteruit de zaal. De bijeenkomst is nog lang niet voorbij, maar voorzitter Theo Zaal van de gemeente  heeft al herhaaldelijk in moeten grijpen. Projectleider Bert Kassies  van Prorail lijkt het inmiddels  al lang niet meer “hartstikke leuk” te vinden om “de zaal deelgenoot te laten maken” van zijn plannen. Alle zorgvuldige voorbereidingen ten spijt oogst hij weinig lof voor zijn presentatie vanavond. Op een enkeling na, die overlast nu eenmaal vindt horen bij wonen in de stad, reageren de 120 buurtbewoners van vier Groninger buurten verre van enthousiast op voorgenomen ondertunneling van de Paterswoldseweg die op 13 november gepresenteerd is in het Willem Lodewijk Gymnasium.

 • Edo StukjeAfgelopen vrijdag is Edo Stukje, uitbater van café Bolhuis overleden.
  Sinds begin van dit jaar was zijn gezondheid verslechterd en nu is hij op 67-jarige leeftijd in een verzorgingshuis in Zuidhorn overleden.
  Edo Stukje heeft het café vanaf 1981 gerund (ruim 30 jaar !!) en het was een geliefde pleisterplek van een een vaste groep klanten uit de hele stad en daarbuiten. Die band van de bezoekers met het Edo en zijn café bleek ook toen enkele jaren geleden in een gezamenlijke actie het etablissement door een aantal vrijwilligers hebben opgeknapt en geverfd. Het is wel altijd een bruine kroeg gebleven met een sportieve inslag mede vanwege de belangstelling daarvoor van Edo. Hij heeft ook een eigen renpaard gehad (naam ook Edo Stukje) en was sponsor en fan van voetbalvereniging GRC en korfbalclub Nic. 

  Dinsdagavond 12 november is er van 20 tot 22 uur gelegenheid om in café Bolhuis bij het overlijden stil te staan.
  11/11 aangepast. Zie ook de rouwadvertentie in het Dagblad van het Noorden.

 • De beloofde informatieavond over de tunnel in de Paterswoldseweg zal gehouden worden op woensdag 13 november a.s. in het Willem Lodewijk Gymnasium aan de Verzetsstrijderslaan.
  ProRail stuurt naar alle adressen in onze buurt (en de andere omringende wijken) een uitnodiging om deze avond bij te wonen. U kunt deze brief hier alvast lezen.

  Wilt u alles weten/vragen over de plannen, kom dan naar deze avond !
  Aanstaande vrijdag kan in het Badhuis vanaf 17u met een drankje alvast met medebewoners en het bestuur worden besproken wat onze zorgen, kritiekpunten, vragen (moeten) zijn. 

 • Vrijdag a.s. houden we een herfstborrel in het Badhuis met als gespreksonderwerp de tunnel in de Paterswoldseweg.
  Buurtborrel over de tunnelplannen
  vrijdag 8 november 
  in het Badhuis
  vanaf 17u deur open, 17:30 presentatie beschikbare info

  Binnenkort komt er een informatieavond van Prorail (en de gemeente?) over de bedachte mogelijkheden van uitvoering. De buurtvereniging heeft voorinformatie is benieuwd wat de bewoners van de plannen vinden. Zodat we tijdig goede vragen kunnen stellen en/of problemen in kaart brengen en alternatieven voorstellen.

  Kom langs, praat mee onder het genot van een drankje. De tunnel heeft grote invloed op de Badstratenbuurt !!
  Bekijk het tunneldossier op onze website als je nu al meer wilt weten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je vrijdag niet kunt en een vraag/opmerking hebt.

 • veiling

  Van Kitsch tot Kunst, van Herman Brood tot Corneille,
  dat is het thema van een verkoopmiddag in het Badhuis. 
  Zondagmiddag 10 november
  vanaf 16:00 
  in het Badhuis

  Hoe gaat het?
  Iedereen neemt Kitsch of Kunst mee, zet er een prijs op en Astrid zal proberen dat aan de meeste biedende te verkopen. 
  Dat alles voor het weeshuis project in Birma. 
  Niet verkocht, dan neem je het weer mee naar huis.
  Dit alles gebeurt onder het genot van een hapje (graag iets meenemen) en een drankje (van ons).
  Wil je alleen komen om te kopen of voor de gezelligheid, ook goed.
  Je kan (geprijsde) voorwerpen ook van te voren bij Jacky thuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) inleveren. Ook als je niet kunt of niet komt.

 • buurtagent van bruggen

  Mijn naam is Gertjan van Bruggen en ik ben sinds dit voorjaar wijkagent in de wijken Laanhuizen, Grunobuurt, Zeeheldenbuurt, Badstratenbuurt, Stadspark en Industrieterrein Peizerweg. Ik heb de plek overgenomen van Johan Bloem, die nu een andere wijk onder zijn hoede heeft. Hiervoor werkte ik als wijkagent in De Wijert. Ik werk nauw samen met de wijkagenten van de aangrenzende wijken: Martin Tillema (Rivierenbuurt en omstreken), Martin van Wieringen (Oosterpoort en omstreken) en Wilko Koster (jeugdagent).

 • boekenmarkt

  Donderdag 31 oktober wordt er weer een Badstratenbuurt Birma Boekenbeurs gehouden.  

  Het doel is geld inzamelen voor het Educatief project voor weeskinderen in Birma van Jacky Meester. Maar het is ook een mooie manier om voor een goede prijs uitgelezen boeken te kopen van buurtgenoten.

  Badstratenbuurt Birma Boekenbeurs
  donderdag 31 oktober 2013
  17.00 tot 19.00 uur
  in het Badhuis

  Hoe werkt het?
  Kijk alvast in je boekenkast welke boeken je wel kwijt wil. Het gaat om de verkoopopbrengst, dus het liefst recente boeken inbrengen. Neem ze (gratis) mee naar de beurs.
  Zo heb je ruimte om weer andere te kopen. Voor jezelf of alvast voor 5 december.
  De boeken worden verkocht voor vaste prijzen. 
  De opbrengst gaat begin volgend jaar mee naar Birma waarover Jacky meldt: 
  "Het leslokaal bij het weeshuis in Birma is klaar.
  We hebben geld gegeven voor verbouw van de keuken en het bouwen van een waterput.

  Wij (Jacky Meester en Henny Zikken) gaan in januari 2014 weer naar Birma.
  We willen nu geld geven voor een onderkomen voor de meisjes."

  Meer weten over het project? Kom langs bij Jacky in het Badhuis of lees de eerdere berichten en nieuwsbrieven op deze website.

 • tunnelplan a

  Op het 4-wijkenoverleg is door Prorail een presentatie gegeven over de aanleg van de tunnel (onderdoorgang) in de Paterswoldseweg onder het spoor. 
  Samengevat wordt er gekeken naar 2 mogelijkheden:
  variant A) een smallere tunnel met een fietspad aan onze kant van de Paterswoldseweg (zie plaatje) of
  variant B) een (duurdere) variant met een fietspad aan beide kanten.

  In beide gevallen is de toegang voor auto's naar de Niemeyerstraat niet meer mogelijk. De hiervoor bedachte oplossing met een weg over/langs het Badhuisplein moet ook laden/lossen voor de Coop en parkeren voor het Niemeyerpersoneel mogelijk maken. Dit betekent een grote verstoring van het Badhuisplein en de Kleine Badstraat.
  U kunt de hele presentatiehier bekijken.

  De buurtvereniging wil graag van u horen wat u van de varianten vindt en nodigt u uit om er op een herfstborrel op vrijdag 8 november in het Badhuis over te praten.
  Prorail en de gemeente willen half november (waarschijnlijk woensdag 13/11) een voorlichting geven aan alle omliggende buurten waarop vragen over de varianten, de aanleg, verkeerstromen en procedures gesteld kunen worden. Daarvoor krijgen alle bewoners nog een uitnodiging van Prorail toegestuurd.

 • bbq buiten

  Vrijdag 6 september leek een perfecte nazomerdag voor onze barbecue. Het werd ook echt gezellig en dankzij onze nieuwe partytent kon alles gewoon doorgaan ook toen er een flinke bui overkwam.

  Een deel van de mensen klonterde samen onder de tent en bleef zo droog en vlak bij het vlees. Anderen gingen gewoon binnen zitten waar voor de kinderen patat en kroketten werden geserveerd (met dank aan café Ons Moeke).
  Kijk in het webalbum voor grotere foto's.

  barbecue binnen
 • wijktoekomst

  Woont u met plezier in de buurt? Zou u er graag dingen veranderen? Meer winkels, minder studenten, grotere huizen of juist niet? Gezamenlijk met de omliggende buurten (Zeeheldenbuurt, Laanhuizen en de Grunobuurt) willen we als bewoners met elkaar en de gemeente praten over onze buurt en de toekomst.
  U las er al over in de zomernieuwsbrief.

  De eerste bijeenkomst is volgende week woensdag 18 september vanaf 19:30 u
  (inloop vanaf 19 u)

  in het Willem Lodewijk Gymnasium aan de Verzetstrijderslaan 220.
  U/ jij bent van harte welkom !

  Lees de flyer voor meer informatie.

 • bbq

  Zoals aangekondigd in de zomernieuwsbrief is er de komende week weer een

  Badstraten Buurt Barbecue

  vrijdag 6 september vanaf 17u

  in/bij het Badhuis

  Alle buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd. Neem zelf vlees, vis en/of een groentepakketje mee voor op de barbecue. De buurtvereniging zorgt voor de barbecue, stokbrood, sausjes, salades en wat te drinken.

 • enewsletter-300x225De zomereditie van de nieuwsbrief van uw buurtvereniging is verschenen.
  Onderwerpen deze keer: verbouwing kantoor Niemeyer, buurtbarbecue, feestgedruis uit het Stadspark, tunnel onder het spoor, uw buurt in de toekomst, buurtbusiness en buurtbeelden.

  Niet ontvangen?
  De nieuwbrief kunt u ook op onze website nalezen.
  Voor de volgende keren neemt u natuurlijk een (gratis) abonnement, vul uw gegevens in links op onze homepage.
  Wel geabonneerd en toch de nieuwsbrief niet in uw mailbox gevonden?
  Laat het de redactie weten, dan kijken we wat er is misgegaan.

 • sluisbrug

  De brug over de sluis wordt deze en volgende week 2x buiten gebruik gesteld.

  Op 28 augustus (Bommen Berend) wordt het bruggetje 's avonds afgesloten (voor verkeer) tijdens het afsteken van het grote vuurwerk in de Zuiderhaven.
  Ook de Eeldersingel, Emmasingel, Sluiskade en Steenhouwerskade zijn van 21-24 u afgesloten voor alle verkeer.
  Informatie van de Koninklijke Vereniging Volksvermaken Groningen.

  Volgende week op 4 en 5 september wordt er onderhoud gepleegd aan de brug en is deze dag en nacht niet toegankelijk. Het brugdek wordt vernieuwd en de leuningen worden vervangen.

 • ijssalon bij de sluisLeuk Nieuws!
  In het hoekpand bij de Eelderbrug is sinds kort IJssalon Bij de Sluis geopend.
  Eigenaren Jaap en Harma hebben het pand van binnen een frisse facelift gegeven met veel leuke accenten. Ze verkopen meer dan 20 verschillende soorten ijs en daarnaast ook nog lekkere koffie met taart of muffin.
  Je kunt binnen zitten, maar ook buiten zijn bankjes beschikbaar.
  Bij grote hitte (;-) kun je dan in de schaduw met een ijsje over de Zuiderhaven uitkijken.
  De ijssalon blijft dagelijks tot 20 u open, dus na het eten kan je nog prima even langslopen.

 • buurtbarbecueOp de langste dag, vrijdag 21 juni, was dit jaar de buurtbarbecue.
  Het weer was niet optimaal, maar met een partytent er boven kon de het bakken en braden droog plaatsvinden. 
  Zo'n 20 buurtbewoners tussen 1 en 84 jaar hebben gezellig samen genoten van zelf meegebrachte vleeswaren en vega, vis verrassingen. Met een lekker glaasje en heerlijke salades was het een goede maaltijd.
  Met koffie erbij was ook het samen afwassen en opruimen geen grote straf meer.

  Kijk in het webalbum voor nog wat meer foto's.
  Misschien later deze zomer nog eens een barbecue? Hou de website in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief/nieuwsflits. Dan hoef je het niet te missen.

 • barbecueAanstaande vrijdag 21 juni houden we als start van de zomer een buurtbarbecue.
  De weersverwachting deze week lijkt goed , hoewel vrijdag nu nog tegenvalt.
  Maar we kunnen eventueel binnen zitten en zetten desnoods de barbecue onder een afdakje!
  In ieder geval ben je vanaf 17.00 welkom in het Badhuis en op het plein.

  Hoe gaat het ook al weer: zelf vlees, vis of groentepakketje meenemen, 
  de buurtvereniging zorgt voor de barbecue, stokbrood, sausjes, salades, 
  bier, wijn en frisdrank.

  We rekenen op een mooie zomeravond dus kom ook! 

   

   

   

 • ScreenBean-NoticeOp 21 mei j.l. is er een informatieavond gehouden over de vergunningverlening rond de bouwplannen van het verkochte kantoorpand van Niemeyer.

  Zo'n 14 buurtbewoners zijn hier geinformeerd door een vertegenwoordiger van de dienst RO/EZ van de gemeente.
  De vergunning is per 7 mei j.l. verleend omdat aan alle geldende eisen werd voldaan aldus de gemeente. Het is nog tot 6 weken na 7 mei mogelijk bezwaar te maken tegen de vergunning. In een kort verslag kunt u meer lezen over vergunningverlening en de plannen die de koper met het pand heeft.

  Lees hier het verslag van de informatieavond.

 • kantoor NiemeyerZoals eerder al gemeld is het kantoorpand van Niemeyer verkocht.
  De nieuwe eigenaar wil er appartementen in vestigen.
  Daarvoor heeft hij een vergunning aangevraagd voor een bestemmingswijziging (en voor het kappen van bomen).
  Op dinsdagavond 21 mei a.s. zal er door de gemeente (RO/EZ) een toelichting worden gegeven op de vergunningsaanvragen.
  Er is dan gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente over

  • de aanvraag procedure
  • de inhoud van de vergunningsaanvragen
  • de argumenten die de gemeente hanteert voor het toetsen van een aanvraag
  • de mogelijkheden om bezwaar te maken tegen de bestemmingswijziging.

  Voor zover nu bekend zal er geen vertegenwoordiger van de nieuwe eigenaar aanwezig zijn.

  De avond begint om 19:30 in het Badhuis, kleine Badstraat 4.
  Buurtbewoners die zich al eerder hebben aangemeld krijgen ook nog een uitnodiging per e-mail.
  Achtergrondinformatie over de vergunningsaanvragen en het buurtbestemmingsplan vind u hier.

 • FuB

  De actiegroep Feesten Uit Balans heeft de afgelopen week flyers verspreid om buurtgenoten te attenderen op haar activiteiten en de mogelijkheden om te protesteren bij ervaren overlast van Drafbaan/Stadspark festiviteiten.

  Het muziekfestival Dance Experience XL van afgelopen zaterdag heeft tot veel reacties en klachten geleid via Twitter en mail bij de actiegroep en ook bij de gemeente.
  Op dinsdag 14 mei zal ook in OogTV aandacht worden besteed aan de geluidshinder en de gemeentelijke plannen voor uitbreiding van de stadsparkactiviteiten.
  De actiegroep wil in gesprek blijven met de gemeente en de politiek om duidelijk te maken dat uitbreiding van evenementen niet gewenst is en dat de geluidsnormen voor de Drafbaan aangepast moeten worden.

  Meer info: lees de flyer of kijk op de actiwebsite  http://feestenuitbalans.nl/ 
  Reageer per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Twitter @FeestUitBalans

 • boekenmarkt Donderdag 16 mei is er nog één keer een Badstratenbuurt Birma Boekenbeurs. 
  Het doel is geld inzamelen voor het Educatief project voor weeskinderen in Birma van Jacky Meester. Maar het is ook een mooie manier om voor een goede prijs  uitgelezen boeken te kopen van buurtgenoten.

  Badstratenbuurt Birma Boekenbeurs
  donderdag 16 mei 2013
  17.00 tot 19.00 uur
  in het Badhuis

  Hoe werkt het?
  Kijk alvast in uw boekenkast welke boeken u zelf kwijt wil. Deze brengt u gratis mee naar de beurs.
  Zo heeft u ruimte om weer andere te kopen.
  De boeken worden verkocht voor vaste prijzen..
  De opbrengst gaat begin volgend jaar mee naar Birma waarover Jacky meldt:
  "Het leslokaal bij het weeshuis in Birma is klaar.
  We hebben geld gegeven voor verbouw van de keuken en het bouwen van een waterput.

  Wij (Jacky Meester en Henny Zikken) gaan in januari 2014 weer naar Birma.
  Ook dit keer willen we weer iets doen voor de kinderen van het weeshuis."

  Meer weten over het project? Kom langs bij Jacky in het Badhuis of lees de eerdere berichten en nieuwsbrieven op deze website.

   

 • buurtetenHet buurtetentje van zondag 21 april was een heel gezellig en smakelijk samenzijn.
  Met 8 koks was er een mooi palet aan kleuren en smaken te zien en te proeven voor de in totaal 15 eters.
  We aten:
  Voorafjes van de Souk en zelfgemaakte pesto en hummus, lamsstoofvlees, marokkaanse kikkerwten, couscous, wortelsalade, groene sla, makreelsalade en een bijzonder toetje kiwibavarois.
  Afgesloten met muntthee of koffie en daarna even samen afwassen.
  Alle recepten zijn in een nieuwe rubriek Buurtkeuken gezet, zie in het websitemenu bovenin onder De buurt... > Buurtkeuken.
  Ja, u begrijpt het al, het was voor herhaling vatbaar. Wanneer weten we nog niet, hou de website in de gaten.
  Wie naast de recepten ook nog beelden van het gebeuren wil zien, kan door het webalbum bladeren.

 • Feest bij cafe Bolhuis

  Op de laatste koninginnedag organiseert Cafe Bolhuis dit jaar een kinder vrijmarkt.
  Kinderen tot 10 jaar mogen op het plein voor het cafe spulletjes aan de man brengen of hun muzikale talenten laten horen.

  Vanaf 10 uur 's morgens is het cafe open en kunnen kinderen zich installeren. Breng zelf een kleed mee om je spullen uit te stallen. Het cafe zorgt voor wat te drinken en een snack.

  Voor de volwassenen is er een groot televisiescherm waarop zowel de abdicatie als de huldiging gevolgd kunnen worden. Voor iedereen is er een verrassing (natuurlijk oranje) bij de koffie.
  Komt allen, we hopen op een mooi oranjezonnetje!

 • CroissanterieDe Croissanterie bij de Eelderbrug is ermee gestopt.
  Na ongeveer een jaar heeft de eigenaresse de zaak gesloten omdat ze het te druk had met haar B&B in Hoogezand en de zorg voor 2 kinderen.

  Kort geleden zijn in de woning erboven nieuwe bewoners gekomen. Deze gaan de ruimte nu huren maar het is onbekend of ze er bedrijfsactiviteiten gaan uitvoeren.

   

   

   

 • kantoor niemeyerHet kantoor van Theodorus Niemeijer is verkocht aan een particulier.
  Deze heeft bij de gemeente een aanvraag voor een verbouwing voor
  61 zelfstandige wooneenheden ingediend.
  De gemeente is geen opdrachtgever hierin, maar is wel bereid op
  korte termijn een bijeenkomst te organiseren over wat de
  vergunning inhoudt.

  Interesse? mail dan vóór dinsdag 23 april naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Afhankelijk van de
  hoeveelheid reacties wordt er een bijeenkomst gehouden bij de dienst RO/EZ van de gemeente
  aan het Zuiderdiep, of anders in het Badhuis.

  Het bestuur.

  Lees ook
  -de voorjaarsnieuwsbrief voor meer informatie
  -gemeentelijke informatie over het bestemmingsplan voor onze buurt

 • groen bestekMet buurtgenoten in het Badhuis samen eten, dat is een leuk idee!
  Op zondag 21 april willen we dat gaan doen.
  Deelnemers brengen een gerecht mee, samen proeven we van deze buurtkookkunst.
  Het thema voor de gerechten wordt "de arabische lente", maar dat mag vrij worden ingevuld.
  We gaan uit van maximaal 15 deelnemers en vol is vol (er zijn al 7 aanmeldingen).
   
  Stuur een mailtje aan Yvonne als je mee wilt doen.
  Laat weten wat je wil maken (voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht, toetje) en voor hoeveel personen.
  Ook als je niet wil koken, maar alleen gezellig lekker eten kun je aanmelden (vegetariers zijn welkom).
  De kosten slaan we hoofdelijk om (tussen 5 en 10 euro per persoon), drankjes zijn van het huis.
  De koks kunnen hun uitgaven terugkrijgen door de uitgavenbonnetjes mee te brengen.
  Deelnemers krijgen nog bericht over de begintijd.
   
 • zonne energeiVoortgangsbericht buurtactie zonnepanelen

  Inmiddels is bekend welke installateur de zonnepanelen gaat installeren:
  APSolar uit Kropswolde.

  De prijzen zijn iets lager uitgevallen dan op www.collectiefbadstratenbuurt.nl staat vermeld.
  Tot nu toe hebben 11 mensen aangegeven dat zij interesse hebben om deel te nemen aan de actie. Voor hen wordt in april een persoonlijke offerte gemaakt door de installateur. Aan de hand van deze offerte kunnen mensen beslissen of zij definitief gaan deelnemen.


  Interesse?
  U kunt tot 12 april een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  Robert van Dijk (Eelderstraat 9) komt dan bij u langs om met u te overleggen.

  Voorlichtingsavond
  Op woensdag 10 april wordt er in het Badhuis van 19.00u tot 21.00u een bewonersavond georganiseerd, waarbij ook de installateur
  aanwezig zal zijn. U heeft dan de gelegenheid om vragen te stellen en te zien wat de zonnepalen in uw geval gaan kosten.

  Lees ook het vorige bericht over deze actie.

 • screenbean hammerDe jaarvergadering is op 24 maart gehouden.
  Het jaarverslag 2012 en het verslag van de ledenvergadering zijn nu ook op de website beschikbaar.

  Lees het jaarverslag over 2012.
  Kijk hier voor het verslag van de jaarvergadering 2013.

 • herrie plaatje

  Het overleg van omwonenden over de toenemende geluidsoverlast door Stadspark evenementen heeft geleid tot een gezamenlijke actiegroep. De actiegroep heeft zich "Feesten Uit Balans (FUB)" genoemd als tegenhanger van het plan van de gemeente Feesten in Balans waarin een uitbreiding van frequentie en maximale geluidsniveaus bij evenementen wordt voorgesteld.

  Vanuit de Grunobuurt, Laanhuizen, Badstratenbuurt, Zeeheldenbuurt en Buitenhof maken individuele mensen uit de buurten en leden van de buurt/wijkverenigingen deel uit van de FUB. Na een eerste inventarisatie komen er nu ook concrete acties.

  De buurtvereniging heeft bij de gemeente een zienswijze op het voorstel tot wijzigen van het bestemmingsplan ingediend. Dit is de eerste stap om bezwaar te kunnen maken tegen het voorstel als het later mogelijk wordt vastgesteld.

 • logo BVB transparantVanmiddag is de jaarlijkse ledenvergadering van onze Badstratenbuurtvereniging weer gehouden.
  Een twaalftal buurtbewoners (incl. bestuur) had de kou getrotseerd om het afgelopen jaar te bespreken.
  Een kort verslag:

  • Het verslag van de jaarvergadering van vorig jaar is niet doorgenomen, maar kunt u hier nalezen. Mochten er nog vragen of opmerkingen over zijn, dan kunt u die (uiterlijk 1 april) mailen aan voorzitter Geke.
  • Daarna werd het jaarverslag over 2012 doorgenomen: wat deed het bestuur, welke activiteiten waren er, wat gebeurde er in het Badhuis en wat kwam er allemaal langs op de website. Binnenkort komt dit ook op deze site beschikbaar voor de thuisblijvers.
  • Penningmeester Hans heeft de zaken financieel verantwoord en de kascommissie heeft hiermee ingestemd. De conclusie was dat de zaken er financieel nog gezond voorstaan.
  • In de rondvraag kwamen nog aan de orde:
   • de toenemende geluidsoverlast vanuit het Stadspark. (Yvonne)
   • de ondertunneling van het spoor bij de Paterswoldseweg
   • het Niemeyerkantoor als studentenhuisvesting (omwonenden kunnen een zienswijze (voorafgaand aan bezwaar) indienen, procedurele details zijn nog onduidelijk)
   • het samen koken/samen eten plan in april te houden in het Badhuis
   • de zonnepanelenactie van Robert van Dijk

  Na de afsluiting werd er onder het genot van "hausgemachter Glühwein" (het was tenslotte winters koud) nog gezellig nagepraat.

 • ScreenBean-NoticeAanstaande zondag 24 maart houden we de jaarlijkse ledenvergadering van de Badstratenbuurtvereniging.
  Alle bewoners van de buurt zijn automatisch lid en welkom op deze vergadering.
  We beginnen om 16 uur met het verslag over 2012, zowel de activiteiten, gebeurtenissen als de financien komen aan bod. Daarna bespreken we de plannen, activiteiten en onwtikkelingen voor dit jaar.
  Belangrijke onderwerpen zijn de invulling van het verkochte Niemeyer kantoorpand en de plannen voor ondertunneling van het spoor.
  Kom langs als u meer wilt weten of uw mening hierover wilt geven.

  Lees ook de recent verschenen voorjaarsnieuwsbrief voor meer achtergrondinformatie (zie de nieuwsbrief en de aanvuling).

 • zonne energie

  Buurtbewoner Robert van Dijk wil graag een buurtactie opzetten voor de gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen.
  Dat heeft als voordeel een lagere aanschafprijs door de grotere aantallen, korting door ze collectief te laten installeren en gemak door de gemeenschappelijke aanvraag van subsidies.
  Wie meer mee wil weten kan contact met hem opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Eelderstraat 9.

  Op zijn website www.collectiefbadstratenbuurt.nl kun je meer over lezen over zijn initiatief.
  We hopen op een zonnige zomer!

 • Regelmatig vinden er buitenactiviteiten plaats in het Stadspark. In toenemende mate komen er klachten over de geluidsoverlast die hiervan tot in onze buurt wordt ondervonden.

  Op initiatief van de Grunobuurt-Zuid buurtvereniging wordt er maandagavond 25 februari een brainstormavond gehouden. Bedoeling is te inventariseren wat er ondervonden wordt aan hinder, welke reacties de gemeente geeft en hoe er effectief aandacht kan worden gevraagd voor dit probleem.

  De bijeenkomst is morgenavond 25/2 om 20:00 in de Koppel, Grunostraat 1.
  Vanuit onze buurtvereniging gaat in ieder geval Yvonne hierheen. Wie ook zijn klachten of ideeen wil bijdragen is van harte welkom. Je kunt je ideeen ook mailen aan het bestuur van de Badstratenbuurtvereniging.

 • sneeuwfotoDe in januari gemaakte serie sneeuwfoto's vanuit de Regentes zijn nu in het originele formaat beschikbaar. Daarmee is op ieders eigen dak goed te zien of de isolatie degelijk is (of de kachel uit). Bekijk de hele serie in het webfotoalbum.

 • spoorwegovergangDe kosten voor de aanleg van een tunnel onder het spoor in de Paterswoldseweg gaan zo'n 20 miljoen euro bedragen verwacht de provincie Groningen. Dit jaar wordt  de preciese invulling en financiering vastgesteld in overleg tussen de provinvie en de gemeente.

  Met de realisatie van de plannen, die voor 2017 moet plaatsvinden, wordt een extra sneltrein richting Leeuwarden mogelijk en kan ook de busbaan naar het station worden afgerond. Daarmee is er ook een alternatief als de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg stremmingen gaan opleveren.

  Provincie en gemeente willen het plan goed inpassen in de omgeving.
  Daarom is in het 4 wijkenoverleg met de omwonenden dit plan ook als vast agendapunt opgenomen.
  Lees hier het complete persbericht van de provincie Groningen

 • niemeyer

  In en rond tabaksfabriek Niemeyer zagen omwonenden de afgelopen weken flink wat extra activiteiten.  Buurtbewoonster Duurke heeft voor ons poolshoogte genomen wat er nu gaande is.

  Door grotere vraag naar tabak wordt er geinvesteerd in nieuwe machines. Vorig jaar was dat in het productiegebouw, nu is men vooral bezig in het witte gebouw. Ook daar gaat het om nieuwe installaties die via het dak en ook via de voorgevel naar binnen worden geloodst (zie hier een grotere foto). Vanwege deze uitbreiding werkt een deel van het personeel in 3 ploegen en enkele afdelingen gaan zelfs in een 4 ploegensysteem werken. In totaal werken er zo'n 300 mensen bij Niemeyer.

  Wat betreft het kantoorgebouw in de Theodorus Niemeyerstraat. Dat is verkocht aan een projectontwikkelaar. Daar heeft men de bedoeling er wooneenheden van te maken, maar daar is verder weinig van bekend bij Niemeyer. Er werken nu nog enige administratieve mensen van hen, de overdracht zal officieel dit voorjaar/deze zomer plaatsvinden.

  Wie meer wil weten kan contact opnemen op met Niemeyer: zie onze buurtbedrijvenpagina.

 • vogelvlucht1 vogelvlucht 2
  De sneeuw is helemaal verdwenen, we zijn ineens in de herfst beland.
  Dankzij Bert en Floor de Groot uit de Regentes kunnen we nog even in vogelvlucht (vanaf de 17e verdieping)
  terugkijken op de witte wereld van vorige week.
  Klik hier voor een grotere serie foto's.

 • sluiskastanjesDe gemeente controleert alle kastanjebomen in de stad (1800 stuks) 3x per jaar op hun gezondheid. Aanleiding is de uitbarsting van de kastanjeziekte in 2011 waarbij met name aan de singels veel bomen moesten worden gekapt vanwege hun gevaarlijke conditie.
  Ook de kastanjes Bij de Sluis worden gecontroleerd.
  Update 21/1 n.a.v. tweet @stadsbeheer050:
  Bij het laatste onderzoek is vastgesteld dat 3 bomen (eerder bericht was slechts 1) de kastanjebloedingsziekte hebben, maar alle 5 bomen zijn gelukkig nog voldoende gezond om ze te kunnen handhaven. Deze controle leidde er verder toe dat er in februari 99 bomen elders gekapt of sterk teruggesnoeid zullen worden.

  Lees meer over de snoei op de website van de gemeente
  Lees meer over de kastanjebloedingsziekte bij de Bomenwacht

 • collageMet een nieuwjaarsrolletje en een glaasje is in het Badhuis vrijdag het nieuwe jaar ingewijd. Veel wensen werden uitgewisseld en ook de ecokerstboom kreeg nog even aandacht.

  De oplossing van de kerstpuzzel in de winternieuwsbrief is ook bekend gemaakt: buurtwebsite was het woord dat gevonden moest worden. De opgaven waren voor veel mensen ogenschijnlijk erg moeilijk. De inzendingen die zijn ingestuurd waren echter alle drie goed. De winaar van de magnetron is Martin Hoekstra geworden en die was daar erg blij mee (zie de fotocollage).

  Klik hier voor een grotere versie van de fotoimpressie.

 • oud-en-nieuw2

  Alle bewoners een heel gezond en gelukkig nieuwjaar toegewenst !!

  Vrijdag 4 januari is er een 
  buurt nieuwjaarsborrel
   
  vanaf 17 u bent u van harte 
  uitgenodigd in het Badhuis

  om elkaar geluk te wensen en een toast uit te brengen op het nieuwe jaar.

  Ook de uitslag van de kerstpuzzel zal dan bekend gemaakt worden. U kunt nog meedoen (kijk hier voor de puzzel) en een fraaie magnetron winnen. Op deze website www.badstratenbuurt.nl kunt de oplossingen vinden als het u zo niet te binnenschiet.
 • De Winternieuwsbrief is zojuist door de digitale postbode bezorgd.
  Niet ontvangen of nog geen abonnee?
  Onderwerpen zijn natuurlijk de kerst met onze eigen ecokerstboom,
  een stuk over onze 15-jarige buurtsuper Ger Lubbers, de "inmiddels
  al een beetje een traditie
  " kerstpuzzel met een mooie prijs voor alle
  12 goed, de gemeente over kerstactiviteiten voor jongeren en de
  regeltjes rond oud en nieuw, de nieuwjaarsborrel.


  Klik hier om hem ook te lezen.
  Zelf abonnee worden kan ook, vul je adresgegevens op de homepage in en je komt op de lijst.

 • Goede feestdagen gewenst !
  Dit weekend leek het al een klein beetje een witte Kerst.
  Vanaf vrijdag was er een redelijke hoeveelheid (weliswaar natte) sneeuw gevallen die zaterdag tot een witte nevelige dag maakte.
  Onze ecokerstboom had zijn verblijf bij de kweker overleefd en is zaterdagmiddag weer van lichtjes voorzien op het Badhuisplein geplaatst.
  Samen met de grootste kerstster van de stad, die bovenop de Regentes, gaf dat dit mooie sfeerplaatje.

  Ook vanaf de andere kant van de buurt Bij de Sluis kon een mooie foto worden gemaakt.

  sfeer

 • nieuwe eikenboomDe afgelopen week zijn de eikenboompjes geplaatst in de boomperken die deze zomer bij de herinrichting van de Paterswoldseweg zijn aangelegd. Daarmee zijn het de enige loofbomen in onze buurt die op dit moment nog (weliswaar bruin, maar toch) blad dragen. De bomen hebben al een redelijk formaat, maar zullen de komende jaren nog gestaag groeien en de Paterswoldseweg een mooi groen uiterlijk geven.
  Volgend voorjaar volgen dan nog de beloofde struikjes die rond de bomen komen te staan.

  Voor meer bomen en foto's van het gehele project zie het webalbum van de herinrichting.

 • Vandaag is ondanks ijs en sneeuw de Eeldersluis toch opengegaan voor het doorlaten van een woonboot. Dat gaf een paar mooie foto's als resultaat. Klik op de foto's om ze op groter formaat te bekijken.

  f1 f2 f3 f4 f5

 • foto0 Zaterdag 1 december is het boek 'Randverschijningen, het leven op de stadsrand' uitgekomen. 
  Fotografe en buurtbewoonster Sabina Theijs heeft samen met Marieke Kijk in de Vegte 3 jaar lang gewerkt aan een fotoboek over de randen van de stad Groningen. Met een grote analoge camera hebben ze vastgelegd wat er aan de stadsrand gebeurt, wie daar leeft en werkt en hoe bijzonder dit vaak vergeten overgangsgebied eigenlijk is.


  Hieronder een kleine impressie van de gemaakte foto's. De uitgave van het boek is voorgefinancierd door gebruik te maken van "crowd funding" waarbij via internet belangstellenden wordt gevraagd geld bij te dragen om een project te kunnen starten.

  Het boek is te koop in de boekhandel, maar kan ook per mail worden besteld bij de fotografen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Sabina is bereid het boek in de buurt desgewenst thuis te bezorgen zodat u de deur niet eens uit hoeft om langs de randen van Stad te zwerven.
  Naar aanleiding van het boek komt er ook nog een fietsroute langs de Groninger stadsrand.
  foto1 foto2 foto3

  Bekijk het verslag van RTVNoord over Randverschijningen
  Lees meer op de website van Sabina Theijs

 • kerstshow zijlstra

  Met de kerst in het vizier is het voor onze bloemstylist Hans Zijlstra weer de gelegenheid om uit te pakken: de winkel is geheel in zilver/witte kerststemming gebracht. 


  Op donderdag 6 december bent u uitgenodigd om langs te komen in zijn winkel aan de Eeldersingel 34-36 op een speciale  avondkersthow. Er zijn van 17 tot 21 uur ook diverse demonstraties te bekijken onder het genot van  een hapje en een drankje.

  Om het nog leuker te maken geldt er die avond een korting van 20% op de gehele collectie !

 • sintenpietSinterklaas komt morgen (1 december) in het Badhuis!
  Van twee tot vijf viert de goedheiligman vergezeld van zwarte pieten
  met de buurtkinderen zijn aanstaande verjaardag. Hij brengt allerlei
  lekkers mee en cadeautjes voor wie zich van tevoren bij de
  buurtsuper Coop Lubbers hebben aangemeld. 
  Groot en klein zijn van harte uitgenodigd om langs te komen.
   
  coop

 • pendukaVrijdagmiddag en avond 30 november is er in de Pendukawinkel aan de Westerbadstraat 51 een kijk- en koopfeest. Maak kennis met Penduka en de produkten die deze vrouwenorganisatie in Namibie maakt. Mooie linnen en katoenen lakens,  lopers enz, maar ook wijn en sieraden.
  Dat komt mooi uit zo voor de Sinterklaas.

  U bent welkom van 12 uur 's middags tot 20 u 's avonds.
   Bekijk de flyer over deze home party

 • boekenmarkt

  Aanstaande donderdag 29 Nov. 2012 is er nog 1 keer een Badstratenbuurt Birma Boekenbeurs. 
  Het doel is geld inzamelen voor het Educatief project voor weeskinderen in Birma van Jacky Meester. Maar het is ook een mooie manier om goedkoop uitgelezen boeken te kopen van buurtgenoten voor uzelf of als sinterklaaskado.

  Badstratenbuurt Birma Boekenbeurs
  donderdag 29 november 2012
  17.00 tot 19.00 uur
  in het Badhuis

  De boeken gaan weg voor vaste prijzen. De opbrengst gaat mee naar Birma waarover Jacky meldt: "Het leslokaal bij het weeshuis in Birma is klaar. We hebben nu geld gegeven voor verbouw van de keuken en een waterput. Wij ( Jacky Meester en kleindochter Margien ) gaan er deze winter weer heen en willen nog graag geld meenemen voor de inrichting van de keuken."

  Meer weten over het project? Kom langs bij Jacky in het Badhuis of lees de eerdere berichten en nieuwsbrieven op deze website.

   

 • In de gemeenteraad is geklaagd over de toename van defecte straatverlichting binnen de stad (Dagblad van het Noorden, 22/11/12). Ook bij ons in de buurt is wel eens een lantaarn kapot.
  Als er problemen zijn in de buurt met de straatverlichting, groenvoorziening of veiligheid kunnen die bij de gemeente worden gemeld. Je kunt daarvoor de gemeente bellen (het loket Beheer en Verkeer, T 050-3678910) of twitteren (@stadsbeheer050) of via hun website benaderen.
  Sinds een half jaar is er ook een speciale app MeldStad beschikbaar (alleen voor Android en iPhone) waarmee de melding via je smartphone kan worden gedaan, zelfs met een foto erbij.
   
  We hebben een directe link op onze site naar de gemeentekaart waarop de meldingen in onze buurt zijn te zien: kijk onder De gemeente... > kaart met meldingen/klachten. Momenteel zijn er 2 meldingen over defecte verlichting, een derde is vandaag toegevoegd.
  Zie de gemeentelijke website voor meer info over het melden van problemen rond groen, verlichting en verkeer.

 • OOGTV heeft een serie programma's gemaakt over de wijken van de stad Groningen. Een beetje verstopt is in die serie "Van geen wijken weten" ook een deelaflevering gemaakt over onze Badstratenbuurt. De aflevering Zeeheldenbuurt en Badstratenbuurt kunt u terugzien op de website van OogTV.

  Klik hier om het filmpje gelijk bij de Badstratenbuurt te starten (na 6 min). Wilt u ook een filmpje over/uit de buurt op onze website laten zien? Mail met de webredactie, dan overleggen we hoe en wat er kan.

 • huisnummersEen nieuwe foto in de fotorubriek Buurtbeelden.
  Foto's van de buurt, maar dan met aandacht voor het detail. 

  Dit keer een fotocollage van de verschillende huisnummers in de buurt gemaakt door Yvonne ten Hoeve. Hiernaast staat de foto in klein formaat, een grotere versie staat op de rubriekspagina (zie De buurt... > Buurtbeelden).
  Vind je het een leuk collage, het buurtbeeld kan worden gedownload en op een A4 worden afgedrukt.

  Ook een leuk idee voor een buurtbeeld? Laat het ons weten of stuur je eigen buurtbeeld in (contact). We plaatsen het op de website op de Buurtbeeldenpagina en er komt een afdruk te hangen op het Badhuis.
   

 • enewsletter-300x225De afgelopen week is de kwartaalnieuwsbrief van de buurtvereniging uitgekomen.  
  Welke onderwerpen komen er aan de orde in dit herfstnummer?
  Een terugblik op de nazomerbarbecue, de werkzaamheden aan de Paterswoldseweg en het vernieuwde terras van café Bolhuis.
  Verder het mogelijke einde van de Birma boekenbeurzen, een foto-expositie over de Eetbare Stad (ook onze buurt staat er bij), de wandelactiviteiten en het 15-jarige bestaan van onze Coop buurtsuper.
  Kortom teveel voor één artikel op de website, maar het past allemaal net in deze herfst nieuwsbrief.

  Mocht u de nieuwsbrief niet ontvangen hebben dan kunt u hem ook hier nog nalezen. Wilt u de volgende keer de nieuwsbrief digitaal thuisbezorgd geef dan uw naam en mailadres op de homepagina van deze site.

  Had u zich aangemeld en toch niets gekregen? Misschien is er iets fout gegaan bij de invoer van uw adresgegevens. Stuur een mailtje naar de redactie en we controleren uw gegevens .

 • thief-caught-cctvDinsdagnacht is er bij kapsalon Eiddel aan de Paterswoldseweg
  een ruit ingeslagen. Rond half drie 's nachts ging de politie na
  een inbraakalarm bij het bedrijf kijken. In de omgeving werden
  geen verdachte personen aangetroffen.
  De politie heeft wel de beschikking gekregen over camerabeelden.
  Uit nader onderzoek daarvan moet blijken of het een inbraakpoging
  was of een doelloze vernieling.

  Lees meer bij het Dagblad van het Noorden

 • Croissanterie Bij de sluisWegens omstandigheden moest eigenares Christina haar croissanterie "Bij de Sluis" (naast de Eelderbrug) een tijdlang sluiten.

  Sinds kort is het bedrijf opnieuw open en kunnen we er weer terecht voor een lekker broodje met koffie, thee of frisdrank. Ter plekke opeten of goed verpakt naar huis of je werk meenemen kan natuurlijk ook.

 • geweld

  In onze buurt zijn zaterdagavond 2 mensen het slachtoffer geworden van een groep jongens.
  Een 20-jarige man werd in de Kleine Badstraat belaagd door een groep jongeren die hem zijn skateboard afnamen. 
  Aan de Eeldersingel werd een man uit Zuidlaren mishandeld door een (mogelijk dezelfde) groep jongeren. Op grond van een signalement kon de politie een 17-jarige jongen in de omgeving aanhouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.
  Door beide slachtoffers is aangifte gedaan. De politie heeft beide zaken nog in onderzoek.

  Lees meer op OOGTV

 • barbecueHoewel het weer niet de naam nazomer verdiende was de barbecue op vrijdag 14 september een warme bijeenkomst.
  De barbecue stond buiten, er was een partytent die de bereiders droog hield en later ook de gehele barbecue. Binnen waren hapjes, drankjes, brood en sausjes beschikbaar en een aantal buurtgenoten die het geheel tot een gezellige avond maakten.

  Bekijk ook de foto's van Willem Bijleveld.

 • NiemeyerDinsdag 4 september werd door een storing bij tabaksfabrikant Niemeyer een hoeveelheid tabaksstof over de omgeving verspreid. Medewerkers hebben geinventariseerd waar tabaksdeeltjes zijn aangetroffen en aan de bewoners van die straten zijn in een brief excuses aangeboden en de mogelijkheid op kosten van Niemeyer de ramen te laten lappen en de auto te laten wassen. Een aantal buurtbewoners heeft hiervan gebruik gemaakt.

  Wat is er in de fabriek gebeurd? Het probleem ontstond bij een cycloon (een soort centrifuge) waarbij lichte tabaksdeeltjes (afvalproduct) per ongeluk de schoorsteen zijn uitgeblazen. Niemeyer heeft een onderzoek naar de oorzaak ingesteld en het systeem zodanig aangepast dat het in principe niet weer kan voorkomen.

  In het Dagblad van het Noorden is ook nog over de storing gepubliceerd.
  Wie nog vragen of opmerkingen heeft kan contact opnemen met Niemeyer

 • potlood verkiezingenWoensdag waren de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ook in het Badhuis was weer een stembureau ingericht. Na de sluiting om 21 uur begon het tellen, vouwen, sorteren en opnieuw tellen van de bijna 1000 uitgebrachte stemmen.
  De lokale uitslag was 's avonds al op het Badhuis aangeplakt.
  Natuurlijk ook na te lezen op de buurtwebsite

  De lokale uitslag
  PvdA op 1 (gestegen), D66 nr. 2 (gestegen), VVD nr. 3 (licht gedaald)

  De details kun je hier nog bekijken.
  Wil je weten hoe het stemmen tellen precies gaat, bekijk dan dit instructiefilmpje 

 • asfaltering

  De werkzaamheden rond de herinrichting van de Paterswoldseweg zijn in het weekend van 8 en 9 september afgerond. Daarvoor is de weg zaterdag en zondag afgezet geweest. Zaterdag overdag waren er echter geen activiteiten, waardoor veel auto's toch maar de blokkades negeerden.
  Vanaf 18 uur 's avonds is begonnen met het bewerken van het kruispunt op de kop van  Paterswoldseweg. Dit gaf veel lawaaioverlast tot na middernacht. Omdat er ook geen aanduiding op de Emmasingel was over het geblokkeerde kruispunt reden veel auto's tegen een blokkade op en probeerden op verschillende manieren via de Badstratenbuurt langs de werkzaamheden te komen. Later op de avond is het kruispunt afgezet met hekwerken.

  Op zondag is de nieuwe asfaltlaag aangebracht en aan het eind van de middag de nieuwe belijning. 

  De vervanging van de gasleiding die gelijktijdig zou worden uitgevoerd bleek omvangrijker dan verwacht. Daarom zijn er aan de westzijde van de Paterswoldseweg nog graafwerkzaamheden in uitvoering en is het fietspad en voetpad deels afgesloten
  Op de oostzijde van de Paterswoldseweg (onze kant) zijn de opengelegde stukken voetpad opnieuw gestraat, waardoor de oneffenheden daar ("wiptegels") ook zijn verholpen.
  Van alle werkzaamhden en het resultaat zijn in het webalbum van het hele project foto's te zien.
  In november/december zullen er nog eiken en heesters worden geplaatst in de aangelegde plantvakken.

 • barbecueAls start van het winterseizoen houden we aanstaande 
  vrijdag 14 september een buurtbarbecue.

  De formule is als vanouds: 
  zelf vlees, vis of groentepakketje meenemen. 
  De buurtvereniging zorgt voor de barbecue, stokbrood,
  sausjes, salades, bier, wijn en frisdrank.

  Vanaf 17 uur ben je welkom in het Badhuis, bij mooi weer op het plein anders zitten we binnen.

 • kanoor niemeijer

  Sinds kort staat er een bord Te koop/te huur in de tuin van het kantoor van Niemeyer. Gaat de fabriek vertrekken uit onze buurt?

  Nee, sinds het verdwijnen van een groot aantal administratieve functies naar het landelijke hoofdkantoor van moederbedrijf BAT worden de overgebleven taken steeds meer uitgevoerd vanuit kantoorruimte in het fabriekscomplex.
  Daarom staat het pand te koop (of te huur).
  Als het wordt verhuurd wordt, blijft het waarschijnlijk een kantoorfunctie houden. Als het verkocht wordt is het aan de nieuwe eigenaar om te bepalen wat er met het pand gaat gebeuren. Dan kan het zijn dat het een andere bestemming krijgt, daar heeft Niemeyer echter geen invloed op.
  Meer weten? neem contact op met Niemeyer

 • parkeervakken bij KuiterDe werkzaamheden aan onze kant vorderen gestaag. Het passeren van de Paterswoldseweg de stad in is meestal mogelijk, de verboden in te rijden borden worden genegeerd (en dat wordt gedoogd). Als de doorgang echt is geblokkeerd wordt de Westerbadstraat als sluiproute gebruikt wat overlast (en risico's voor fietsers en voetgangers) geeft.

  Het trottoir en het fietspad zijn wel gewoon te gebruiken. Momenteel liggen de tegels bij Cafe Ons Moeke er wel uit. Op de foto's (zie het webalbum) is te zien dat het meeste breekwerk klaar is. Volgens de planning wordt in het weekend van 8 en 9 september de finale afsfaltlaag aangebracht, dan is de straat in beide richtingen afgesloten.

 • buurtbeelden

  Er is een nieuwe fotorubriek gestart op de buurtwebsite: Buurtbeelden.
  Foto's van de buurt, maar dan met aandacht voor het detail. 

  Als eerste een collage van de brievenbussen die onze buurt rijk is. Hiernaast een postzegel, maar een grotere versie staat op de rubriekspagina (zie De buurt... > Buurtbeelden).
  Nieuwsgierig waar ze zijn? Maak een buurtwandeling en geef je ogen goed de kost.
  Vind je het een leuk collage, het buurtbeeld kan worden gedownload en op een A4 worden afgedrukt.

  Heb je een geweldig idee voor een buurtbeeld? Laat het ons weten of stuur je eigen buurtbeeld in (contact).
  We plaatsen het op de website op de Buurtbeeldenpagina en er komt een afdruk te hangen op het Badhuis.
   

 • fase 2

  Vanaf maandag 13 augustus start fase 2 van de werk-omleiding
  zaamheden aan de Paterswoldseweg. 

  Gedurende de komende 4 weken is de rijbaan aan de oostkant (dat is de kant van onze buurt) afgesloten voor verkeer. Ook de parkeervakken aan die kant van de straat zijn dan niet beschikbaar. Voor het autoverkeer betekent dat voor de richting stad in omrijden via de Parkweg, het Emmaviaduct en de Eeldersingel.

  Het is niet duidelijk of het fietspad wel toegankelijk blijft, zo niet dan zal er een omleiding worden aangegeven (vermoedelijk via de Westerbadstraat of over Niemeijerstraat en de Marwixkade.
  Inmiddels heeft de gemeente via Twitter laten weten dat het fietspad open blijft. 

 • kastanjes bij de sluisDe kastanjebomen Bij de Sluis zijn nog in goede doen. Dat blijkt uit de jongste inventarisatie van de gemeente van de gezondheid van de kastanjebomen in Stad.

  Sinds een sterke uitbraak van de kastanjeziekte in 2011 controleert de gemeente de ruim 1800 kastanjes in haar beheer 3 keer per jaar op hun gezondheid.
  Bij de jongste controle in juni waren 37 bomen in slechte conditie. De remedie is sterk terugsnoeien (kandelaberen) (7 bomen) of kappen (30 bomen). Vanaf aanstaande maandag wordt hiermee begonnen. 

  Lees er meer over op de website van de gemeente.

 • groendak badhuisplein

  De gemeente geeft subsidie voor de aanleg van groene daken en heeft daar via OOG TV 2 programma's over laten maken. Bij een groen dak is het platte dak afgedekt met een bodemlaag waarin diverse vetplantachtige plantensoorten groeien.
  In aflevering 2 die maandag 30 juli wordt uitgezonden (vanaf 17.30 is er een repeterend programma van een half uur) wordt aandacht besteed aan het dak van de huizen aan het Badhuisplein waar het groen gecombineerd is met zonnepanelen. Willem Bijleveld vertelt erover en gunt zo ook de rest van de buurt een kijkje op dit buurtparkje.

  De bewoners van het Badhuisplein hebben sinds 2009 een zogenaamd groen dak.  Dat is goed voor het milieu (meer groen), het leefklimaat onder het dak (minder warm in de zomer) en er lijken ook meer en andere vogels op af te komen. Op het plein hebben ze sindsdien mussen, in de rest van de buurt zijn bewoners daar behoorlijk jaloers op.

  Bij OOG TV hebben ze ook uitzending gemist, via onderstaande links kunnen beide afleveringen worden teruggekeken.
  * Groene daken en milieuvriendelijke tuinen, aflevering 2 (preview bij de gemeente Groningen)
  * Groene daken en milieuvriendelijke tuinen, aflevering 1 (bij OOG TV) 
  * Meer over de subsidiemogelijkheden op de site van de gemeente Groningen

 • Een 24-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagavond op de Paterswoldseweg beroofd van haar telefoon. De vrouw fietste in de richting van de Koeriersterweg. 
  Kort voor de spoorwegovergang merkte zij dat er iemand dichtbij haar fietste. De onbekende mannelijke fietser pakte haar telefoon af en ging er vervolgens vandoor.
  De vrouw probeerde hem nog te achterhalen, maar tevergeefs. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

  De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie in Groningen via 0900-8844 
  Bron: Twitter en www.gezinsbode.nl

 • posterIn het koetshuis en tuin van de borg Ewsum in Middelstum
  is een expositie geopend met werk van buurtbewoner en
  kunstenaar Hindrik de Vries. Hij laat daar grote kleurige
  werken met ronde vormen zien en ook kronkelende
  objecten in 3D (zie de foto). Het werk is heel anders dan
  de keramiekobjecten in zijn werkplaats in de Oosterbadstraat.
  werk Hindrik de Vries

  De expositie loopt nog tot 2 september en is geopend van
  woensdag t/m zondag van 13-17 uur. 
  Kijk op de website van de organiserende stichting
  Beetke Benieuwd
  voor meer informatie.

 • enewsletter-300x225Deze week is de zomernieuwsbrief van de buurtvereniging verschenen.  Niet in uw brievenbus, maar in uw mailbox. Onderwerpen: het wandelweekend in april, het vernieuwde hek en terras bij cafe Bolhuis, de werkzaamheden aan de Paterswoldseweg, een interview met Nidal Srour van de Twee Wielen en de buurtbarbecue.

  Mocht u de nieuwsbrief niet ontvangen hebben dan kunt u hem ook hier nog nalezen. Wilt u de volgende keer de nieuwsbrief digitaal thuisbezorgd geef dan uw naam en mailadres op de homepagina van deze site.
  Had u zich aangemeld en toch niets gekregen? Misschien is er iets fout gegaan bij de invoer van uw adresgegevens. Stuur een mailtje naar de redactie en we controleren uw gegevens .

 • De nieuwe rechte fietsoversteekMet dank aan de heer van der Laan van de gemeente krijgen we een mooi verslag van 
  wat er gebeurt aan de Paterswoldseweg:

  • Het werk ligt op schema. Vrijdag 13 juli is fase 1 (westzijde) klaar en vanaf maandag
   16 juli gaat fase 2 (oostzijde) in.
  • Het fietspad aan de westzijde is klaar en vanaf 13 juli wordt de fietsomleiding opgeheven.
   Waarschijnlijk is daarmee de overlast in de Badstratenbuurt dan ook grotendeels voorbij.

  Omdat het nog maar een week duurt tot de bouwvakantie van de aannemer wordt (nog)
  eerst geen omleidingsroute met omgekeerde eenrichtingsverkeersituatie ingesteld.
  De aannemer gaat volgende week alleen tussen Eelderstraat en Eeldersingel bezig met de oostzijde. Daar is de weg
  breed genoeg om daarnaast tweezijdig verkeer mogelijk te houden. Dus vanaf 16 juli tot 13 augustus (eind
  bouwvakantie) is de Paterswoldseweg weer tweezijdig berijdbaar inclusief busroutes.

 • bat beneluxTheodorus Niemeyer is het grootste bedrijf in onze buurt. Het was al weer enige tijd geleden dat de buurtvereniging op bezoek was bij deze buurman.
  Hoog tijd om weer eens langs te gaan. 
  Gesproken is over de werkgelegenheid, de toekomst van het kantoorpand en het (vracht) verkeer over de Paterswoldseweg tijdens de herinrichting en daarna. 

  Lees hier het verslagje wat van het gesprek is gemaakt.
  Hoe u als buurtbewoner Niemeyer kunt bereiken per telefoon of e-mail kunt u nalezen op de Buurtbedrijvenpagina.
  De informatie van Niemeyer heeft ook een directe link in het menu van de website:
  zie Buurtgids... > Niemeyer tabaksfabriek

 • collageEen echte zomeravondbarbecue was het afgelopen zaterdag.
  Mooi warm weer, leuk gezelschap, goede barbecuekoks, lekker eten en drinken waren de trefwoorden. 
  Jong en oud hebben zich vermaakt met al dat lekkers: speklappen, lamskoteletten, worsten, vegaburgers, vis- en vleesspiesjes, forel, gegrilde watermeloen en ananas, van alles kwam langs.

  Heeft u het gemist, in september willen we de zomer afsluiten met nog een barbecue.
  Let op de website en lees de nieuwsbrief! 

   Hiernaast een minicollage met foto's van het festijn, een grotere versie en meer foto's vind je in het webalbum

 • screenbean hond uitlatenVanf 1 juli 2012 zijn de regels van het gemeentelijk hondenbeleid op sommige punten aangepast.

  • Hondenpoep moet nu overal worden opgeruimd, ook in de goot en in de uitrengebieden. Daarnaast wordt preciezer omschreven wat een opruimmiddel voor hondenpoep is: een schepje of een papieren of plastic zakje.
   Het hondenuitlaatgebied rond het Noord-Willemskanaal is daarmee vervallen. 
  • Nu gelden overal dezelfde regels: de hond is altijd aangelijnd en hondenpoep moet worden opgeruimd. 
 • bbq
  Aanstaande zaterdag 7 juli houden we als start van de zomer een buurtbarbecue.
  Of is het de afsluiting van het natte voorjaar?
  In ieder geval ben je vanaf 17.00 welkom in het Badhuis en op het plein.

  De werkwijze is als vanouds: zelf vlees, vis of groentepakketje meenemen,
  de buurtvereniging zorgt voor de barbecue, stokbrood, sausjes, salades,
  bier, wijn en frisdrank.

  We gaan uit van een mooie zomeravond dus kom ook! 

  (de barbecue is verschoven van 30 juni naar 7 juli)

 • fotoDe werkzaamheden aan de Paterswoldseweg zijn voor een ieder merkbaar.  We laten u weten wat er zoal gebeurt aan werkzaamheden en waar hinder ondervonden wordt.

  Wilt u meer weten over het werk dan kunt u op het voormalige Nelfterrein net over het spoor de uitvoerder dhr Wolbink vragen. Op vrijdagen van 10-11 uur is daar ook dhr van der Laan van de gemeente aanwezig. 


  De redactie heeft een foto-album gemaakt met foto's van de activiteiten.
  Ook uw foto's en andere reacties zijn van harte welkom, mail ze aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • werkzaamhedenVanaf maandag 18 juni beginnnen de werkzaamheden klik voor een vergrotingvoor de herinrichting van de Paterswoldseweg.
  De eerste fase tot 13 juli wordt aan de rijbaan de stad uit
  (zie de rode stippellijn op het kaartje) gewerkt. Er kan dan wel de richting centrum worden gereden. 
  Het verkeer de stad uit wordt omgeleid via de Eeldersingel.
  In fase twee wordt de andere zijde aangepakt. Daarna wordt er opgeruimd voor de bouwvak. Begin september (fase 3) worden de definitieve asfaltlagen aangebracht. In het najaar worden er ook nog nieuwe bomen geplant.

 • In de zesde jaarlijkse Droge Worsten Test van het Dagblad van het Noorden heeft
  Keurslager Egbert Heuker de derde prijs heeft gekregen voor zijn droge worst !


  Bijna 6000 mensen hebben hun voorkeur uitgesproken voor een droge worst 
  van een slager in Groningen en Drenthe. Daaruit zijn 10 slagers geselecteerd 
  (5 uit Groningen, 5 uit Drenthe) waarvan de worsten door een proefjury van 
  10 personen zijn beoordeeld.

  De droge worst van Heuker was in de buurt natuurlijk al lang favoriet, maar nu
  is het in de hele regio bekend. Zijn recept blijft natuurlijk wel geheim. 

  Van harte gefeliciteerd!

 • nieuwe walnootboomDankzij een snelle actie van Daantje Smit is het trieste beeld van de afgebroken walnootboom verdwenen.
  Die boom was pas vorig jaar december geplaatst in het kader van Eetbare Buurt (een subsidie van de gemeente na een aanvraag ondersteund door een groep buurtbewoners). Daan heeft na koninginnedag contact opgenomen met de dhr Stiekema van de gemeente en inmiddels is door de firma DonkerGroen (dhr Mulder) een nieuwe boom geplaatst.

  Hoera voor de heren Stiekema en Mulder en Daantje Smit voor deze actie !
  DonkerGroen heeft de boom geplaatst en ons ook bijgaande foto van het resultaat gestuurd.  Daarop is ook te zien dat deze boom zelfs al blaadjes heeft.

  Klik op de foto voor een grotere uitvoering.
  Lees hier meer over de eerdere activiteiten rond de Eetbare Buurt.

 • bevrijdingsfestivalOp 5 mei 2012 wordt in het Stadspark in Groningen gevierd dat 67 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Buurtbewoner Joachim de Vries heeft meegewerkt aan een promotiefilm voor het Bevrijdingsfestival in Groningen. 
  Hij maakt deel uit van het jonge videocollectief WERC die door Bevrijdingsfestival Groningen zijn gevraagd om een video te maken rond het thema van dit jaar "Bevrijding geef je door".

  Klik hier om het filmpje met muziek van The Kyteman  Orchestra te zien.
  Lees hier meer over hoe WERC te werk is gegaan. 

 • Niesl van CampenHoera! Niels van Campen is de trotse vader geworden van een zoon Jonathan.
  Niels is de grootste voorzitter geweest die onze buurtvereniging ooit gehad
  heeft (meer dan 2 m).  Misschien heeft dat er aan bijgedragen dat zijn vrouw
  Esther een baby van maar liefst 8,5 pond heeft gebaard.

  We wensen Niels en Esther veel geluk met hun baby.
  Voor de liefhebbers is er ook al een eerste foto.
   

 • thumbs-down-smiley-mdHet was gisteren een prachtige zonnige Koninginnedag.
  In onze buurt waren geen activiteteiten  georganiseerd maar met de
  vele passanten richting het spoor dan wel het centrum was het toch
  aardig oranje gekleurd.

  Helaas hebben onbekenden 's nachts de nieuwe jonge walnootboom op het Badhuisplein vernield. In de ochtend bleek dat de boom totaal was afgebroken boven de 3 ondersteuningspaaltjes.
  Echt een heel troosteloos gezicht.
  Het is onwaarschijnlijk dat het restant nog weer tot een bloeiend geheel zal uitgroeien.
  De boom was geplaatst op initiatief van een aantal buurtbewoners in het kader van het project Eetbare Stad. Daarmee moeten er meer eetbare bomen en struiken in de stad verschijnen.
  Of er vanuit dit project een nieuwe boom kan komen is nog onbekend.

  Lees meer over de Eetbare Stad en de eerdere activiteiten in onze buurt onder de naam Eetbare Buurt.

 • Badstraten Birma Boeken BeursAanstaande donderdag 26 april is er van 17 tot 19 uur weer een 

  Birma Boeken Beurs


  Buurtbewoonster Jacky Meester organiseert een boekenbeurs in het Badhuis
  waarvan de opbrengst ten goede komt aan een weeshuis in Birma.
  In de laatste kwartaalnieuwsbrief heeft ze over de achtergrond wat meer verteld
  (Klik hier om het nog na te lezen). 

  Hoe werkt het? 
  Heeft u mooie liefst recente "uitgelezen" boeken (of DVD's) dan kunt u die inbrengen. U kunt dan andere mooie boeken kopen tegen een plezierige prijs. Het resultaat is dan: een goede bestemming voor uw gelezen boeken, voor weinig geld een voorraadje nieuw leesvoer en een mooie ondersteuning van het project van Jacky. Zij gaat de opbrengst deze zomer persoonlijk in Birma afleveren.
  Tijdens de boekenbeurs is ze ook altijd bereid meer over het project te vertellen.

 • Hier nog een kort verhaaltje + een link naar de grotere foto (in ons webalbum)
  Gebruik de tekst van Annelies

 • logo stichting reddingshond.nlVlakbij onze buurt ligt het trainingsveld van de stichting reddingshond.
  Altijd al willen weten wat die mensen daar doen en hoe ze hun honden het redden leren?

  Zondag 29 april houden ze een open dag.
  Van 12 tot 17 uur kunt u komen kijken naar
  * reddingswerk
  * diverse demonstraties
  * informatie over sponsoring

  Alles vindt plaats op het terrein van de stichting tussen de Koeriersterweg en de Peizerweg bij de spoorwegovergang Peizerweg.

  Meer weten? zie de website www.reddingshond.nl

 • logo gemeente groningen

     • Vergunningaanvragen en verlening vindt u sinds 1 januari niet meer in de Groninger Gezinsbode,
      maar waar dan wel?
       
     • U kunt als inwoner van de gemeente sinds 1 maart 2012 zelf een voorstel indienen bij de gemeenteraad.
      Meer weten? 
       
     • De gemeente is al een jaar bezig haar hondenbeleid aan te passen. Ook de buurtverenigingen zijn naar hun mening gevraagd. Wat was de uitkomst?
 • nieuwsbriefHet is nu toch echt lente aan het worden. Dus kleurt de buurtwebsite ook langzaam groen.
  En verschijnt de voorjaarsnieuwsbrief van de buurtvereniging met

  * de uitnodiging voor de jaarlijkse ledenvergadering op zondag 25 maart a.s.
  met als extra het verhaal van buurtbewoners Geja en Margriet, samen met Rachel over hun voettocht naar Santiago de Compostela 
  * bericht over de uitvoering van de herinrichting Paterswoldseweg
  * een verhaal over het Birma weeshuisproject van buurtbewoner Jacky

  Het nieuwe voorjaarsnummer kunt u ook op de website nalezen (via het menu bovenin Archief... > Nieuwsbrieven/kranten of direct hier klikken)
  Nieuwsbrief niet gehad? neem een abonnement  voor de volgende uitgaven (zie contact).

 • Croissanterie Bij de sluisAan het water van Zuiderhaven is sinds afgelopen donderdag Interieur croissanterie Bij de sluis1 maart Croissanterie Bij de sluis geopend.
  Geopend van dinsdag t/m zaterdag vanaf 10 uur tot 18 uur (donderdag tot 21, zaterdag tot 17 u).
  Eigenares Christina verkoopt er broodjes in diverse smaken, maar ook donuts, kaasbroodje en muffins zitten in het assortiment.
  Specialiteiten zijn broodjes met namen als Bij de sluis, de brugwachter en ketelbinkie. 
  Natuurlijk kun je er ook een koffie, thee of frisdrank bij krijgen.
  Alles is geschikt om mee te nemen (buiten op een bankje aan het water), maar ook ter plekke kun je alles verorberen aan een van de tafeltjes met uitzicht op de drukte op de weg of het water. 

  Een mooie aanwinst voor onze buurt!  

 • WinterwandelingVeel mensen hebben het afgelopen weekend genoten van het winterweer. Op de schaats, maar ook de buurtwandelclub trok er op uit.
  Vanuit Noorderhoogebrug maakten we een mooie wandeling door de witte Koningslaagte eindigend met koffie in de Buitenplaats Reitdiep van het Groninger Landschap.  Zie de fotoimpressie (klik op de kleine foto).


  De volgende keer ook meelopen?
  Op zaterdag 10 maart vertrekken we weer om 9.30 vanaf het Badhuisplein.
  Met goede schoenen en een paar boterhammen maken we dan weer een mooie tocht.
  Voor meer informatie en routesuggesties kun je contact opnemen met Yvonne.


 • Prachtige foto over onze buurt in winterse stemming!
  Uitzicht vanuit de flats boven de Coop met op de voorgrond de daken van de Kleine Badstraat, daarachter de Oosterbadstraat en de gevelrij is de achterkant van de Marwixstraat. Op de achtergrond de 3 torens in het centrum van de stad, v.l.n.r. de toren van het Academiegebouw, de der Aa kerk en de Martinitoren.
  (Foto gemaakt door André Salters, klik hier voor een groter formaat)
  Ook een mooie foto gemaakt? Mail die aan de redactie, dan zetten we hem op de site.
 • De in oktober vorig jaar aangekondigde reorganisatie bij tabaksfabrikant BAT Theodorus Niemeyer kan doorgaan. De vakbonden zijn na onderhandelingen accoord gegaan met een sociaal plan voor de circa 30 medewerkers die moeten vertrekken.
  Reden voor de reorganisatie is de overdracht van een deel van de productie naar een Engelse fabriek en het vergroten van de efficiency. Er zijn na deze reorganisatie nog iets minder dan 300 mensen in dienst bij Niemeyer.

  Bron: OOGtv

 • kerstbomenDe kerstboom die deze groene kerst het Badhuisplein versierde was heel verantwoord ecologisch geteeld en door ons gehuurd (zie vorig nieuwsbericht). Hij is inmiddels via TuinInStad met de andere bomen terug naar zijn overzomeringsplek  'de Tuinen van Weldadigheid' in Veenhuizen. 
  Daar worden ze herplant in drie rijen achter elkaar aan de rand van de akker, tegenover de ingang van de tuin. Een mooie beschutting tegen de wind. Er zijn 144 bomen teruggekomen; met de nieuwe aanwas erbij zijn er dan in totaal 207 die de komende kerst weer sfeer kunnen brengen. Tot het zover is kunt u ze ook zelf een bezoek brengen.
  * Voor openingstijden, kijk op: www.detuinenvanweldadigheid.nl.
  * Informatie over TuinInDeStad: zie www.tuinindestad.nl
 • greenwheelsNiet iedereen heeft een auto of wil er een hebben. Met Greenwheels deel je een auto met meer mensen en dat scheelt in ruimte en kosten. Ook in onze buurt staat al een poos zo'n knalrode Greenwheels auto.

  Hij heeft een eigen vaste parkeerplek aan de Paterswoldseweg (bij snackbar de Zeeheld). Dat is reuze handig, maar de plek wordt regelmatig bezet door andere auto's, waardoor de auto niet kan worden teruggezet na een huurperiode.
  In overleg met Greenwheels en de gemeente is gekeken hoe dat probleem kan worden opgelost.
  Voorlopig is de plek opnieuw gemarkeerd met een witte belijning naast het al aanwezige "autodate" parkeerbordje.

  Meer weten over het autodeelconcept van Greenwheels? Kijk op www.greenwheels.nl


 • spoorwegDe gemeente Groningen heeft het plan opgevat om de spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg te ondertunnelen.
  De overgang is met veel fietsverkeer en de busbaan nu al erg druk.
  De gemeente verwacht uitbreiding van het treinverkeer richting Leeuwarden en wil de busbaan (HOV-as) naar het station doortrekken. In overleg met de provincie en Prorail wordt de mogelijkheid van een tunnel nader onderzocht.

  Wethouder Karin Dekker zou graag willen dat die tunnel er dan voor 2017 ligt omdat vanwege de aanpak van de Zuidelijke Ringweg dan veel verkeer moet worden omgeleid o.a. over de Paterswoldseweg.

  Zie website OOGTV en RTVNoord

 • thief-caught-cctvZondagnacht is er ingebroken bij de Coop supermarkt aan de Paterswoldseweg.
  Rond half 5 zijn 4 mannen de winkel binnengedrongen door de schuifdeur te forceren. Ze zijn er met een buit van rookwaren vandoor gegaan. De gealarmeerde politie heeft niemand meer aangetroffen, maar er zijn wel sporen en beelden van de inbraak via de beveiligingscamera's.
  Er wordt een nader onderzoek ingesteld.
  Vandaag worden de schuifdeuren weer gerepareerd.

  Zie ook: OogTV Stadsnieuws

 • NieuwjaarsborrelVrijdag 6 januari was de nieuwjaarsborrel in het Badhuis.
  Vanaf 5 uur druppelde een groeiend aantal buurtbewoners binnen die elkaar onder het genot van een drankje de beste wensen voor het kersverse jaar toebedachten.
  Ook de heer Lubbers van onze buurtsuper Coop kwam nog langs om met nieuwjaarsrolletjes en wijn de gezelligheid compleet te maken.
  Penningmeester Hans sprak nog een mooi welkomstwoord en natuurlijk werd de uitkomst van de buurtpuzzel, die toch lastig bleek, bekend gemaakt met de namen van de winnaars Loes en Martin.
  Voor belangstellenden is hieronder de oplossing nog na te lezen.
  Al met al was het een veelbelovende start van het jaar 2012.

  Klik hier voor een grotere uitvoering van de foto-impressie.

 • screenbean_toastEen heel gelukkig nieuwjaar !!

  Aanstaande vrijdag 6 januari houden we een nieuwjaarsborrel in het Badhuis.
  Alle buurtbewoners zijn van harte welkom om onder het genot van een drankje elkaar alle goeds te wensen voor het nieuwe jaar 2012.

  Ook het bestuur van de buurtvereniging is aanwezig zodat u ook met hen kunt toasten en de wensen en activiteiten voor dit jaar kunt bespreken.

  Tot slot zal de winnaar van de kerstpuzzel uit onze kerstnieuwsbrief worden bekend gemaakt. De kerstpuzzel nog niet ingestuurd? Via deze link kunt u hem alsnog vinden. Vind de antwoorden, stuur het eindwoord in en maak kans op een leuke prijs!

  U/jij komt toch ook?

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  Nieuwjaarsborrel Badstratenbuurt

  vrijdag 6 januari van 17 - 19 uur

  in het Badhuis

  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

 • trattoria

   

  perron36

  Vanwege kerst en oud en nieuw zijn 2 restaurants in onze buurt tijdelijk gesloten.
  Pizzeria La Trattoria is gesloten t/m zaterdag 31 december.
  Perron 36 is dicht van 31 december t/m woensdag 4 januari.

  Ze genieten van een welverdiende rustpauze.
  Voor zover bekend zijn andere eetgelegenheden wel open.
 • kesrtboomWe hebben een kerstboom op het Badhuisplein !
  Een kleintje, maar hij is heel mooi verlicht (zie hier een grote foto).

  Verder is het een heel verantwoorde boom, hij is ecologisch geteeld. We hebben hem geleend en na zijn goede diensten gaat hij weer terug naar "het kerstbomenbos".
  In dit geval is dat bij Tuinindestad aan de Friesestraatweg.
  Daar wordt hij weer teruggepoot en kan misschien volgend jaar weer worden gehuurd.

  Lees meer over het lenen van een kerstboom op www.adopteereenkerstboom.nl

 • 1785-0307De Badstratenbuurt is een buurt met geschiedenis. Daarover gaan we ook op deze site artikelen plaatsen.
  Met ingang van vandaag is de de rubriek gestart met een tweetal stukjes: over ons Badhuis en over de herkomst van de naam Marwix in de straatnamen Marwixstraat, Marwixkade en Marwixhof.
  De rubriek vindt u in het keuzemenu bovenaan elke pagina onder
  De buurt... > Buurtgeschiedenis

  Wilt u ook iets bijdragen, graag.

 • sintOp 3 december heeft de Sint met een grote groep Pieten onze buurt bezocht.
  In het Badhuis konden de kleintjes zich melden om Sint Nicolaas te begroeten.
  Onder de veilige hoede van papa en mama kregen ze wat lekkers en een kadootje.
  Ook de jarige Sint zelf mocht nog wat mooie tekeningen kado ontvangen.
  Daarna bezocht de goedheiligman ook nog de super van Coop Lubbers.
  Daar kun je vanaf vandaag ook de foto's van het bezoek bekijken en jouw foto krijg je mee!

  Klik hier voor meer foto's of ga kijken in de winkel van coop

 • ScreenBean-NoticeMeepraten over onze buurt? Dan komt u natuurlijk bij de buurtvereniging.
  Meepraten over de hele stad? Dan kan ook, door lid te worden van het Stadspanel.
  Dat is een groep mensen die via enquetes van de gemeente hun mening kunnen geven over hoe het gaat in Stad en welke kant de gemeente op moet bij beleidskeuzes.
  Uw kans om vaker dan bij de verkiezingen uw mening kwijt te kunnen.

  Hoe gaat het?
  Kijk op de website van het onderzoeksbureau van de gemeente en geef daar uw mailadres op.
  Per omgaande ontvangt u een e-mail met een link naar een eerste enquête.
  Het lidmaatschap van Stadspanel is gratis en vrijblijvend. U kunt bij iedere enquête beslissen of u eraan mee wilt werken of niet. En u kunt u te allen tijde weer afmelden.

 • walnootboomDeze week is er op het Badhuisplein een walnootboom (Juglans) geplant.

  Onder de vlag van Groningen Eetbare stad zijn ook in onze buurt inititatieven om
  van de Badstratenbuurt ook een Eetbare Buurt te maken. Dit voorjaar zijn daarom
  de bloemperken langs het Badhuisplein vergroot en zijn er ook een aantal bessenstruiken geplant.

  Bomen planten kan pas in het najaar vandaar dat het planten van de walnoot nog even heeft geduurd.
  De boom is eerst middenin het grasveld gezet, maar hij voelde zich
  toch prettiger in de hoek en is daarom verplaatst Knipogen.
  We moeten nog wel een paar jaar wachten voor de boom vruchten gaat dragen.


  Lees meer over wat er dit jaar al is gebeurd rond de Eetbare Buurt via onze nieuwsberichten.
  Klik hier voor meer foto's van het boomplanten en de eerdere Eetbare Buurt activiteiten.

 • screenbean_hond_uitlaten

  Honden in de stad levert altijd enerverende discussies. Met het gemeentelijke hondenbeleid zoals dat in 2010 is ingevoerd zijn een aantal zaken duidelijk geworden voor hondeneigenaren en andere bewoners in Stad.

  Een belangrijk besluit daarbij was het aanwijzen van hondenuitlaat- en uitrengebieden.  Daarover is op verschillende plekken discussie ontstaan waarop enkele lokaties per 2 september zijn aagepast.
  Voor onze buurt is er niets gewijzigd.
  Op donderdag 15 december a.s. is er aan het Stationsplein 9 een inspraakavond over de ingediende bezwaren tegen de aanpassingen voor bezwaarmakers en belangstellenden.

   

 • zijlstraDonderdagavond 1 december verzorgt bloemstylist Hans Zijlstra in zijn winkel
  (Eeldersingel 36) een kersthow.
  Tussen 17 en 21 uur bent u van harte welkom in de sfeervolle kerstwinkel. 
  U wordt ontvangen met een hapje en een drankje en gedurende de avond
  worden er verschillende demonstraties verzorgd.

  Bovendien geldt er op deze avond een speciale korting van 20% !! op
  de gehele collectie.

 • rania_openDonderdag is de Rania Market aan de Paterswoldseweg weer open gegaan.

  Na een interne verbouwing en herinrichting is de winkel ruimer en lichter geworden.
  Toch is er nog plaats gevonden voor nog wat extra plankruimte.

  Er wordt nog gewerkt aan de laatste loodjes, maar de klanten zijn
  weer welkom in het brede westerse en oosterse productassortiment.
  raniamarket

 • sintenpietSinterklaas komt zaterdag 3 december in onze buurt!

  Met zijn Zwarte Pieten is hij van 14 tot 17 uur in het Badhuis waar de buurtkinderen op bezoek kunnen komen. Hij brengt allerlei lekkers mee en misschien ook voor jou een cadeautje.
  Help de Sint door op een sinterklaasformulier bij Coop Lubbers je op te geven zodat de Pieten voor iedereen een pakje meebrengen. coop
  Lever je formulier uiterlijk woensdag 30 november in bij de kassa van de Coop.

 • Vanmiddag is er weer een bijeenkomst van het maandelijkse programma Zondagschrijvers.


  Coen Peppelenbos ontvangt dan in de Openbare Bibliotheek in de Boteringestraat onder andere onze buurtgenoot schrijfster Sanne Parlevliet, samen met schrijver Gerard van Emmerik en wethouder Elly Pastoor.

  De bijeenkomst is van 14-16 uur, een toegangskaartje kost 5 euro.
  Lees meer

 • sintZaterdagmiddag komt Sint Nicolaas ook weer in Groningen aan.
  Vanaf ca 13 uur 's middags zijn er activiteiten in de Zuiderhaven voorafgaand aan de aankomst van de goedheiligman rond half twee.
  Daarna is er een feestelijke optocht door de binnenstad waar Sint en zijn Pieten worden toegezongen.
  De fiets/looproute naar het centrum zal gedurende deze tijd even geblokkeerd zijn.

  Zie de website FeestInStad van de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken

 • vlag volksveramkenDe Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken Groningen wil graag een wijkenspel ontwikkelen met voorrondes in de wijken en een grote finale in de binnenstad op BommenBerend 28 augustus. 

  Aanstaande woensdag 16 november is er een eerste bijeenkomst over de opzet gepland.

  Buurtgenoten die hierover willen meedenken/meewerken kunnen zich melden bij de voorzitter van de buurtvereniging.

 • annelies_secretarisDe oproep van bestuur op de website en de laatste papieren nieuwsbrief
  voor versterking van het bestuur, met name een nieuwe secretaris heeft 
  succes gehad.

  Annelies Vastenburg heeft zich aangemeld als kandidaat en is inmiddels
  begonnen als secretaris.
  Onderstaand stelt ze zich aan u voor:

   Beste Badstratenbuurt bewoners,

   

  Als nieuwe secretaris van het bestuur van de Badstratenbuurt
  wil ik me graag even aan jullie voorstellen.
  Mijn naam is Annelies Vastenburg en sinds september 2010 
  woon ik samen met mijn dochter Niki in de Oosterbadstraat.
  Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier in de Oosterbadstraat
  gewoond. Voor ik in Groningen kwam wonen dacht ik dat het
  een hele overgang zou worden van Taarlo (Drenthe) naar een
  huisje midden in de stad. Maar ...
 • auto ramt terrasEen onwel geworden automobilist heeft zaterdagmiddag het hek rond café Bolhuis ernstig beschadigd. Ook een boom op het terras is ondersteboven gegaan.
  De 78-jarige bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover bekend zijn er verder geen gewonden gevallen.


  Zie het bericht op OOG TV
  Klik op de kleine foto voor een grotere uitvoering

 • Nacht van de nachtZaterdagnacht is het weer "nacht van de nacht". 
  Dan is er in het hele land aandacht voor het overbodig branden van verlichting. Zowel overheid als bedrijven doen die nacht zo mogelijk het licht uit. In onze buurt is tabaksfabriek BAT Niemeyer ook als deelnemer actief.

 • Logo waterbedrijf GroningenGisteravond is er een waterlekkage ontstaan aan de Paterswoldseweg ter hoogte van het gebouw van de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit. De problemen begonnen rond 20 uur en vooral de bewoners in de Zeeheldenbuurt zaten zonder water. Ook in onze buurt...
 • Badstraten Birma Boeken BeursOp donderdag 13 oktober is er van 17 tot 19 uur weer een

  Birma Boeken Beurs

   


  Op initiatief van Jacky Meester kun je hier je uitgelezen boeken voor weinig geld omruilen voor vers leesvoer.
  De opbrengst is voor ondersteuning van een weeshuis in Birma.  
 • wattkratDe komende drie zaterdagen kunt u uw oude electrische apparaten extra makkelijk inleveren bij de Milieudienst. Dat kan op 14 plaatsen verspreid over de stad, voor onze buurt is het winkelcentrum Overwinningsplein het meest dichtbij.

  Lokatie: winkelcentrum Overwinningsplein
  Datum + tijden: 8, 15 en 22 oktober van 9:00 tot 14:00

   

  Als dank krijgt elke inbrenger een zogenaamde "wattkrat" (zie plaatje), waarin afval thuis alvast gescheiden kan worden bewaard. In de krat zit ook een placemat met informatie over verschillende soorten afval en hoe en waar die kunnen worden ingeleverd.  
 • Sanne Parlevliet met haar boek JuttersjongVan 5 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek.
  Dankzij buurtbewoonster Sanne Parlevliet draagt de Badstratenbuurt daar dit jaar ook een steentje aan bij.

  Van Sanne verscheen haar nieuwe jeugdboek Juttersjong.
  Een spannend boek over bij een groep horen, verhalen vertellen en de kracht van fantasie.
  Het is een boek bedoeld voor 12+, waarmee het geschikt is voor vrijwel de hele buurt. 
  Ook de vormgeving van het boek is bijzonder, het neemt je direct mee het verhaal in.
 • sluiskantoor_hersft_miniDit weekend is de herfst begonnen. Om ook de website in stemming te brengen is ons openingsplaatje aangepast met een foto van het sluiskantoor in kastanjebruine kleuren. Ook de hoofdkleur van de site is van donkerblauw naar oranje verschoven. Vind je de kleurverschuiving geslaagd of juist niet, laat het ons weten.

  Op de Badstratenbuurtpagina (zie menu boven onder De buurt...) is de foto ook in groter formaat te bekijken.

  Heb je ook een mooie foto in onze buurt gemaakt? Stuur hem op (adres) en we zetten hem ook op de site.

 • Nazomerbuurtbarbecue 
  Was het de afsluiting van de zomer of de start van een mooie herfst?
  Het was heel geslaagd de nazomer Badstratenbuurtbarbecue op zaterdag 10 september.
   Op het Badhuisplein bleef alles aangenaam en droog, terwijll de weergoden elders roet in het eten gooiden met een weeralarm.

  Voor wie er niet bij was, gelukkig hebben we ook foto's.

 • barbecueVandaag een zomerdag, dus tijd voor een zomers initiatief:
  de nazomer Badstraten Buurt Barbecue

  Alle buurtbewoners zijn van harte welkom!

  Wanneer? Zaterdag 10 september 2011

  Hoe laat? Vanaf 17.00 uur

  Waar? Badhuis (bij mooi weer buiten, bij regen binnen)

  Formule: Als altijd zelf je vlees, vis of vega meenemen.
  Ook graag een eigen bord en bestek!!!
  De buurtvereniging zorgt voor stokbrood, salades, sausjes en drankjes.

 • janbleekerBuurtconcierge Jan Bleeker is per 1 augustus met pensioen gegaan.
  Hij heeft de afgelopen jaren veel aan het beheer en onderhoud gedaan in onze buurt: signaleren, monteren, repareren, opruimen, schoffelen enz.
  Velen hebben hem in de weer gezien met een onafscheidelijke sigaar.

  Op zijn verzoek is het afscheid niet groots gevierd, maar namens de buurt hebben we hem wel een lekker flesje als dank  goed_gedaan-ani overhandigd.
  Zijn taken zijn overgenomen door een ander team van buurtconcierges (zie hun website) die we de komende tijd wel zullen tegenkomen.

 • Bommen Berend vuurwerkBommen Berend wordt dit jaar gevierd op zaterdag 27 augustus.
  Na jaren zal het vuurwerk weer vlakbij ons worden afgestoken op een ponton in de Zuiderhaven.
  De route naar het centrum over de Sluiskade wordt vanwege de veiligheid vanaf 21 uur afgesloten.
  De gemeente meldt in de Gezinsbode dat het spektakel begint om 22:45.
  Kijken kan het beste vanaf de Emmasingel en de Steenhouwerskade.

  (zie ook de website Feest in Stad van de vereniging Volksvermaken)

  Nabericht 28/8: voor wie er niet was, helaas is het vuurwerk vanwege een technische storing voortijdig gestaakt (zie Twitter). Hopelijk krijgen we volgend jaar een succesvolle reprise.

 • Jonge gierzwaluwAl enkele jaren hangen er aan het Badhuis en omliggende panden een aantal nestkastjes voor gierzwaluwen. We zien de vogels in het voorjaar plots in de lucht boven de buurt verschijnen en begin augustus vertrekken ze met hun jongen weer.

  Jan Doevendans, ecoloog met een jarenlange vogelring-ervaring, heeft de jonge gierzwaluwen in de nestkastjes aan het Badhuis gemeten, gewogen en geringd.

   

   

 • fietsRijwielhandel De Twee Wielen is heropend in een nieuwe winkel aan de Paterswoldseweg 30 !


  Fietsenmaker Nidal Srour heeft het pand van drogisterij Amsinga verbouwd tot een mooie goed voorziene fietsenzaak.
  We zijn blij dat de winkel weer in bedrijf is en zo een mooie aanvulling vormt op het winkelaanbod aan de Paterswoldse weg.

   

 • bbq
  Morgen is het weer zover, er is weer een buurtbarbecue.
  Vanaf 17.00 ben je welkom in het Badhuis en op het plein.

  Zoals gebruikelijk: zelf vlees, vis of groentepakketje meenemen,
  de buurtvereniging zorgt voor stokbrood, sausjes, salades, bier, wijn en frisdrank.

  Het lijkt droog te blijven (http://www.weerplaza.nl/nederland/Groningen+-+Haren/10227# ), maar een trui of jas is verstandig.

  We zullen dan ook bekend maken wie de tegoedbon voor een daghap heeft gewonnen als prijs voor aanmelding op onze digitale nieuwsbrief!
   
 • person_puzzledWij zoeken een enthousiaste buurtbewoner voor de functie van secretaris van het bestuur van de buurtvereniging.


  Meer weten over deze functie (die ook goed staat op je CV)?
  Neem dan contact op met Geke de Haan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

   

 • enewsletter-300x225De afgelopen dagen is de laatste papieren nieuwsbrief van de Badstratenbuurtvereniging verspreid. Niet gevonden op de mat? dan kun je hem hier nalezen. 
  Om de buurtgenoten te stimuleren zich aan te melden voor de digitale nieuwsbrief, geven we een prijs aan de 150-ste aanmelding: een tegoedbon voor een daghap bij Perron 36 !!

  Hoe meld je je aan? eenvoudig je gegevens (naam en mailadres) invullen op de homepage en klikken op inschrijven.

   

 • boomspiegelHet is weer voorjaar en tijd om het groen in de wijk aan te pakken. De boomperkjes aan de Oosterbadstraat, de Westerbadstraat en het Badhuisplein worden voor een deel door buurtbewoners onderhouden. Maar er zijn nog enkele perkjes die gezelliger gemaakt kunnen worden.
  Buurtbewoners die een perkje willen onderhouden kunnen uit het groenfondsvan de buurtvereniging een tegemoetkoming in de kosten krijgen, b.v. voor plantjes of tuinaarde.

 • GroningenPlus logoGroningenPlus organiseert voor 55-plussers in Groningen Zuid (en dus ook in de Badstratenbuurt) regelmatig uitstapjes. U kunt in een groep van max. 7 personen een ochtend of middag voor weinig geld een uitje maken naar bijv. een winkelcentrum, een museum of een toertocht.

   

   

 • eetbare_stadDe oproep om op zaterdag 7 mei te komen helpen bij het begin van de eetbare buurtplannen in onze Badstratenbuurt was een succes. Het weer was prachtig en een flinke groep bewoners hebben zich om 10 uur op het Badhuisplein gemeld.

   

 • eetbare_stadHet plan van een groep buurtbewoners om onze buurt actief te laten groeien tot een "eetbare buurt" begint vorm te krijgen.
  De gemeente heeft het plan goedgekeurd en de eerste stappen zijn gezet: aan het Badhuisplein zijn struiken gerooid. Daar komen bessenstruiken te staan.
  Zaterdag 7 mei vanaf 10 uur roepen we buurtbewoners op om mee te helpen de struiken te gaan planten.
  Ook moeten er stenen rond de boomspiegels op het Badhuisplein verwijderd worden om daar meer eetbare planten te kunnen poten. 

 • verfdag_animated 
  Het is lente en ons Badhuis kan ook wel een opfrisbeurt gebruiken.
  Zaterdag 23 april kun je komen helpen in het buurtpand met verven, lampen aanleggen enz.
  Neem voor meer informatie op met Yvonne of Geke (zie contact).

   

 • Badstraten Birma Boeken BeursOp donderdag 21 april is er van 17 tot 19 uur weer een

           Badstraten Birma Boeken Beurs

   


  Op initiatief van Jacky Meester kun je hier je uitgelezen boeken voor weinig geld omruilen voor vers leesvoer.
  De opbrengst is voor ondersteuning van een weeshuis in Birma.  
 • eetbare_stadSinds januari 2011 vindt er regelmatig overleg plaats tussen diverse buurtgenoten, leden van het bestuur en de heer L. Stiekema van de gemeente Groningen, om het plan uit te werken van onze groene en gezellige badstratenbuurt ook een eetbare buurt te maken.

 • potlood_verkiezingenOp woensdag 2 maart zijn de verkiezingen voor de provinciale staten gehouden. Ben je ook nieuwsgierig hoe de stemming was in het stembureau Badhuis?
  De opkomst was goed, maar doordat stadjers overal in de gemeente mogen stemmen kan er geen opkomstpercentage berekend worden.
  Klik hier om de resultaten te zien.
  Natuurlijk kun je de uitslagen ook bekijken aangeplakt in het Badhuis zelf.

   

 • Logo_Badstratenbuurt

  Uitnodiging

  Algemene Ledenvergadering van de Buurtvereniging Badstraten

  Zaterdag 19 maart, 16:30 uur

  Badhuis
  Kleine Badstraat 4

   

  Agenda

  1 Opening en mededelingen

  2 Verslag ALV 13 maart 2010

  3 Inhoudelijk jaarverslag 2010

  4 Financieel verslag en bevindingen kascommissie

  Aansluitend buurtborrel

  borrel

   

   

 • wandelschoenenMorgen, zaterdag 19 februari buurtwandelclub!

  Maandelijks wandelen een wisselend aantal buurtgenoten op zatermorgen samen door stad en Ommeland.
  Morgen is het weer zover.
  Wil je mee, meld je dan om half tien op het Badhuisplein.
  Routesuggesties mag je meebrengen of mail ze vooraf aan Yvonne (zie contact)
  Neem zelf wat te eten of te drinken mee!

 • logo_lentekriebels_2011Vanaf vandaag kunnen mensen zich inschrijven voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak LenteKriebels.
  Dit jaar is de stadsbrede actie van 1 tot en met 29 april. Iedereen kan zich aanmelden; buurtbewoners, (sport)clubs, collega’s, scholen, enz. Meedoen aan LenteKriebels betekent gezamenlijk een paar uur de handen uit de mouwen steken om in je eigen buurt zwerfvuil op te ruimen en stoepen te vegen. De boel weer aan kant.


  Aanmelden kan tot 11 maart via de website www.groningen.nl/lentekriebels.
  Lees hier het hele persbericht.
   

 • bijDe Gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen stimuleren Stadjers om zelf weer groente, fruit en kruiden te verbouwen. Dit heeft een positieve invloed op allerlei aspecten van ons leven en is bovendien sociaal, leerzaam en erg leuk. Het project Groningen - Eetbare Stad geeft inspirerende voorbeelden en ondersteunt concrete initiatieven. Zo zijn het plukbos in Kardinge en de buurtmoestuin in de Resedastraat ontstaan en zijn op schoolpleinen en in wijken vele fruitbomen geplant. In het kader van het project Groningen - Eetbare Stad worden ook lezingen en excursies georganiseerd, waarvoor u van harte bent uitgenodigd.
  Klik hier om meer over deze lezingen en excursies te lezen. 

 • img_2411Afgelopen vrijdag 7 januari was de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel van de Badstratenbuurt.
  Onder het genot van een hapje en een drankje proostten een twintigtal buurtbewoners op het nieuwe jaar, werden nieuwtjes uitgewisseld en werd kennisgemaakt met twee nieuwe buurtbewoners.

   

   
 • De wandeldata voor de komende maanden zijn bekend:

  zaterdag 22 januari
  zaterdag 19 februari
  zaterdag 19 maart

  Verzamelen om 09.30 uur op het Badhuisplein, en zorg voor goede schoenen en voldoende eten en drinken!

 • Internet_1Wegens verhuizing van de huidige redacteur is de buurtvereniging op zoek naar een vervanger. Bent u (een beetje) handig met internet en vindt u het leuk af en toe iets te schrijven? Neem dan contact op met de huidige redacteur Olga, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • 1785-0307Onlangs is het Badhuis door de gemeente Groningen tot monument verklaard. Redenen hiervoor zijn onder andere de cultuurhistorische waarden (het was een van de eerste initiatieven op het gebied van openbare hygiëne en ontspanning in de gemeente) en vanwege de 'redelijke gaafheid van het exterieur'. 

  Lees hierverder voor meer informatie over het Badhuis en de overige redenen voor de verklaring tot monument.

   

 • fietsTot grote spijt van de buurt is de fietsenzaak van Nidal Srour, De Twee Wielen, op dit moment gesloten.

   

   

   

   

 • superdeboerVanwege de verbouwing van de Super de Boer tot COOP is de winkel gesloten van 8 tot 13 december.
 • bbqNoorderzon, Bommen Berend en... de Buurtbarbecue van de Badstratenbuurt; mis het niet! Op vrijdag 27 augustus vanaf 17.00 uur zijn alle bewoners van harte welkom in en rond het badhuis. Wel graag zelf vlees, vis of groente meenemen voor op de barbecue, de buurtvereniging zorgt voor drankjes, salades, brood en sausjes.
 • img_6180Dankzij Jantje zijn er nu nog meer foto's van het buurtfeest. Jantje was er vanaf het begin (opbouwen) tot aan het einde (DJ) bij: erg veel foto's dus! Deze keer dus ook foto's van de kinderactiviteiten, het T-shirtsmaken en volleyballen. Klik hier om ze allemaal te bekijken.
 • uitslag 2010Ze zijn al weer een tijdje geleden, de Tweede Kamerverkiezingen. Maar op de website van NRC Next is per stembureau de uitslag te zien, ook op een inzoombare kaart (klik op plaatje voor de kaart van Groningen). Hieronder in de tabel zijn de uitgebrachte stemmen van het stembureau in het Badhuis te vinden. En met dank aan Theo Siderius zijn hier de meer gedetailleerde uitslagen te vinden, met onder andere een vergelijking met de vorige Tweede Kamerverkiezingen.  
 • juni2010 014Foto's van het buurtfeest van afgelopen zaterdag 12 juni zijn hier te bekijken. Heb je zelf ook leuke foto's gemaakt? Mail ze dan naar Olga: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ze zullen binnenkort op deze site te zien zijn!

  Nog meer foto's van het buurtfeest zijn via deze link te bekijken!

   

 • Op donderdag 24 juni organiseren Jacky Meester en Henny Zikken een boekenmarkt in het Badhuis ten bate van het Birmafonds. Tussen 18.30 en 20.30 kun je langskomen om boeken in te brengen en/of te kopen.
 • thema-verkiezingen
  Op woensdag 3 maart is er gestemd in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen, in het Badhuis hebben 507 mensen hun stem uitgebracht. Hieronder zijn de resultaten, in vergelijking met 2006 en met de stad Groningen, te vinden.

 • BBQ_BadstratenbuurtAfgelopen vrijdag 19 juli was de BadstratenBuurtBBQ opnieuw een groot succes! Iedereen die er bij was bedankt voor de gezelligheid!!

  Voor diegenen die het hebben moeten missen, niet getreurd, we hebben de foto's nog...

 • europeesparlementOp donderdag 4 juni kon er weer gestemd worden voor het Europees Parlement. Het Badhuis heeft hiervoor als stemlokaal dienst gedaan. In totaal hebben hier 449 mensen hun stem uitgebracht. Hieronder staat de verdeling van deze stemmen over de diverse partijen.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini