Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Jongerenhuisvesting (plan 2018) en uitvoering (2021)Het voormalige kantoor van Niemeyer, omgebouwd tot husivesting voor jongeren wordt opgetopt was het bericht wat de afgelopen jaren behoorlijk wat reuring gaf in de buurt. Na veel juridisch gekrakeel heeft de gemeente die verbouwing goedgekeurd. 
Al bijna twee jaar geleden is gestart met de opbouw en nog steeds is het niet afgerond. Er is hinder van de lange werkdagen van bouwvakkers en van losslingerende materialen en parkeerdruk. Wel is recent te zien dat de steigers rond het pand worden afgebroken.
Het gebouw ziet er nog niet uit alsof het klaar is en ook is de vormgeving sterk afwijkend van de vergunningsaanvraag, zie de foto's. Het gebouw zou een goudkleurige beplating krijgen, maaris nu donkergrijs gekleurd.


De buurtvereniging heeft contact gezocht met de gemeente hoe een ander in elkaar steekt:
De eigenaar van het pand bevestigt dat de verbouwing lang duurt. Dat komt volgens hem vanwege problemen met levering van materialen en ziekte (Corona) onder de Poolse bouwvakkers. Hij heeft aan de gemeente toegezegd dat de in de bouwvergunning opgegeven goudkleurige bekleding alsnog (binnen een jaar) zal worden geplaatst.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook