Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

glasvezelkabel

Groningen krijgt glasvezel !! Ook in de Badstratenbuurt kwamen brieven van KPN hierover begin dit jaar in de bus. Vervolgens hebben KPN medewerkers geïnventariseerd waar en hoe aansluitingen in woningen gemaakt kunnen worden. Elders in de stad zag je al mannen graven en oranje draadjes tussen de tegels uitsteken. In onze buurt gebeurt ogenschijnlijk niets, al wordt er wel druk gegraven voor andere netwerken.
Er is wel wat voortgang te melden want KPN heeft een vergunning aangevraagd bij het waterschap Noorderzijlvest. Dat is nodig omdat het graafwerk voor glasvezel deels in de waterkeringen in en langs onze buurt moet plaatsvinden (Bij de Sluis, Marwixkade, Eeldersingel) en daarin mag niet zomaar gegraven worden. Dezevergunning is vorige week verleend en wacht nu nog op eventuele bezwaren (in te dienen uiterlijk 11 januari 2022).
Wanneer er dan daadwerkelijk wordt gegraven is nog niet duidelijk.

Lees hier meer over de vergunning.
De vergunning is gekoppeld aan het adres Westerbadstraat 12, maar dat is een alleen gekozen adres midden in het werkgebied waarvoor de vergunning geldig is.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

 

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen) en/of voor onze nieuwsflitsen (melding bij nieuwe nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook