Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

tunnelplan aOpnieuw zoemt het in de Badstratenbuurt rond de tunnelplannen.
In de laatste bijeenkomst van de klankbordgroep werd bekend dat het spoor verhoogd gaat worden om de tunnel minder diep en lang te maken. Dit verhoogde spoorbed en de geluidschermen maken het spoor tot een onneembare horde voor insecten van en naar het Stadspark en de dichterbij gelegen Gruno groentetuin.
Door de recente actie van de gemeente om juist meer mogelijkheden in de stad te creƫren voor bijen ("in bijenhotels") werden verschillende buurtgenoten als door een wesp gestoken om aandacht te vragen voor deze nieuw te vormen onoverbrugbare hindernis. Onder de naam Fly over Paterswoldseweg komen er verschillende prikacties om aandacht te geven aan dit negatieve bij-effect van de tunnel.
Eerder leidde het verlies van een zebrapad op de Paterswoldseweg vanwege de tunnel al tot ophef in de buurt.
Morgenavond vanaf 20 uuur is er een eerste bijeenkomst in het Badhuis voor een brainstorm over de mogelijkheden. Op deze avond is ook de heer Darwinkel van de Bijenhoudersbond aanwezig die goed weet wat er in de insectenwereld te koop is.
Komt allen, we hopen op een levendige bijeenkomst!

Vervolg op dit bericht (2 april 2014)
De aankondiging van de nieuwe actiegroep trok aandacht van diverse kanten.
De brainstorm op dinsdagavond 1 april is echter niet doorgegaan.
Op het Badhuis was de volgende melding te lezen

 

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook